Nieuws

Dames Losser doen zichzelf te kort: 9-9 tegen Orca

Afgelopen zaterdagavond hebben de Losserse waterpolodames in het eigen Brilmansdennen tegen Orca uit Leeuwarden, de nummer 4 van de ranglijst, met 9-9 gelijkgespeeld. Op zich een goed resultaat, maar qua kansen en veldverhouding was Losser de betere ploeg.

Losser begon weer met een tegenvaller aan de wedstrijd. De jonge Manon Korfage kan wegens een breukje in de bovenarm voorlopig niet meespelen. In de wedstrijd startte Losser scherp en creëerde kans na kans. De Friese doelvrouwe, paal en lat stonden in de weg bij 3 grote kansen.

Orca kon uit de daaropvolgende counters wel scoren. In de pauze tussen de eerste en tweede periode werd gezegd dat deze wedstrijd wel eens gewonnen zou kunnen worden. De 1-2 achterstand werd in die 2e periode teruggebracht naar een 4-4.

ZC Losser

Orca had veel zware overtredingen nodig om Losser af te stoppen. De scheidsrechters bestraften dit ook, maar Losser kon maar matig gebruik maken van de overtalsituaties. Pas na een time-out in de derde periode, waarin de zaken nog even doorgepraat werden, kon hiervan beter geprofiteerd worden. In een zeer spannende fase van de wedstrijd liepen de Friezinnen wel uit naar een 6-7 voorsprong.

Deze werd met nog 3 minuten te spelen vergroot naar 7-9. Losser toonde veerkracht, en kon de laatste 2 overtalsituaties wel benutten. Toen op 13 seconden voor tijd de 9-9 gescoord werd was de opluchting groot. 

Wel was er zeker het besef dat er in deze wedstrijd eigenlijk 3 punten behaald moesten worden, maar met het ene puntje waren de Losserse dames toch wel een beetje tevreden. 

Tussenstanden: 1-2, 4-4, 6-7, 9-9

Doelpunt Losser: Theresia Korfage3, Monique Velthuis 2, Lisette Bouwhuis 2, Judith Greftenhuis en Josephien Wigger.

afbeelding van Peter Langela

Door: Peter Langela

Peter Langela (1962) is nieuwsredacteur en bestuurslid van Hallo Losser en van RTV-Losser. Hij is ondernemer en werkt daarnaast voor  als start-up coach voor Novel-T en EIT Digital. Peter is actief op Twitter, Instagram en LinkedIn.