Nieuws

Dennenbleus

Op zaterdag 24 juni vindt het 12e Dennenblues festival plaats in het Openluchttheater Brilmansdennen in Losser. Ook dit jaar heeft Bert Niessink gezorgd voor een geweldige line-up

Om 20.30 uur vindt de aftrap plaats door BLOEZZ, deze band bestaat uit vijf personen met verschillende muziekachtergrond. Sinds de zomer van 2015 hebben ze hun creatieve krachten gebundeld en spelen ze muziek met een verwijzing naar de traditionele blues, rock en funk. Detonicks staat vanaf 21.45 uur op het podium en brengt ons in de sfeer van Al Capone, illegale casino’s, zelfgestookte whisky en prostitutie. Het grote, zowel nationale als internationale publiek weet deze band enorm te waarderen. In 2016 wonnen ze de Dutch Blues Challenge en in 2017 wist de 5-mans formatie de semi-finale van de Internationale Blues Challenge in Memphis te bereiken.

 Johan Derksen

AJ Plug featuring Guy Smeets staan om 23.15 uur op het podium. Aj Plug is een blues zangeres uit Katwijk waarvan de carrière na haar tweede album Chew, Chew, Chew een enorme vlucht heeft genomen. Ze werd in 2016 uitgeroepen tot de Dutch Blues vocaliste. Johan Derksen noemt haar de beste blueszangeres van Nederland, een natuurtalent, een geboren bluesbeest.

Deze avond staat AJ Plug samen met Guy Smeets op het podium, deze jonge gitaarvirtuoos is geen onbekende in het Openluchttheater. In 2013 en 2015 stond hij met zijn Guy Smeets Band op het podium en liet een geweldige indruk achter. Tussen de optredens komt Sietse Smit op het podium om gedichten voor te dragen.

  • Aanvang: 20.30 uur
  • Kaarten aan de kassa; € 17,50

 

afbeelding van Ingrid Legters

Door: Ingrid Legters

Ingrid Legters redactiespil van Hallo Losser, huis-tuin en keuken journalist en bestuurslid