Nieuws

Het Diabetes Fonds zoekt collectanten in Losser

Collecteren voor het Diabetes Fonds heeft zin. Er wordt namelijk geld ingezameld dat onderzoekers gebruiken om oplossingen te vinden voor de behandeling en genezing van diabetes. Het Diabetes Fonds is dringend op zoek naar vrijwilligers voor de collecte die willen helpen om geld in te zamelen voor onderzoek.

De collecteweek is dit jaar van maandag 31 oktober tot en met zaterdag 5 november.

Aanmelden kan bij Judith Getkate. Zij organiseert de collecte voor het Diabetes Fonds in Losser en is te bereiken via dfnlosser@gmail.com of 06-43518507

Meer informatie op www.diabetesfonds.nl/collectant

Hier kunt u zich natuurlijk ook aanmelden als collectant.

Collecteopbrengst voor betere behandeling en genezing

Er zijn 1 miljoen Nederlanders, jong en oud, met diabetes. Deze ziekte beschadigt ogen, hart, nieren…het hele lichaam. Dat is onacceptabel, vindt het Diabetes Fonds. Daarom organiseert het Diabetes Fonds de jaarlijkse collecteweek om zoveel mogelijk geld op te halen voor wetenschappelijk onderzoek naar betere behandeling en genezing van diabetes.

Judith Getkate kan alle hulp gebruiken

Organisator Judith Getkate kan alle hulp gebruiken: “Er zijn meer dan 1 miljoen Nederlanders met diabetes, je kan bijna stellen dat iedereen wel iemand met diabetes kent. Diabetes is een rotziekte. De impact van diabetes op je leven is groot. Niet alleen voor de  patient zelf, maar wat denk je van bijvoorbeeld ouders, partners en kinderen? Diabetes heb je niet alleen.

Gelukkig is er de laatste jaren vooruitgang geboekt met de behandeling van diabetes. Ook is het onderzoek naar bijvoorbeeld de genezing van type 1 diabetes in een ver gevorderd stadium.  Voor deze onderzoeken en verbeteringen is geld nodig. Hoe meer mensen meehelpen met de collecte hoe beter. “Het liefste wil ik zoveel collectanten dat we geen enkele straat of voordeur overslaan. Heeft u een paar uurtjes over en wilt u meehelpen om diabetes te stoppen? Meld u dan aan als collectant! Ik hoop dat veel mensen zich opgeven en natuurlijk dat de inwoners van Losser gul geven.”



 

 

afbeelding van Ingrid Legters

Door: Ingrid Legters

Ingrid Legters redactiespil van Hallo Losser, huis-tuin en keuken journalist en bestuurslid