Nieuws

DJ Delano Wardenaar op bezoek bij Radio 2

De Losserse DJ Delano Wardenaar ging onlangs op bezoek bij Radio 2 in Hilversum en hij maakte een voor RTV-Losser een vlog.

Delano Wardenaar is al een jaar actief als radiomaker voor RTV-Losser. Op de woensdag en zondag presenteert hij het programma Radio Music Star. Ook verzorgde hij een live-uitzending vanaf de RTV-Losser / Hallo Losser stand op het Bruegheliaans Festijn afgelopen zomer.

Hilversum

Op 26 oktober ging Delano samen met begeleider Herman Koninenbelt op weg naar Hilversum voor een bezoek aan de studio's van NPO Radio 2. Dat is voor de meeste mensen een eenvoudige reis. Maar voor Delano een hele ondeneming omdat hij gekluisterd is aan een electrische rolstoel. Delano heeft namelijk de aandoening CP: cerebrale Parese. Dit is een stoornis die wordt veroorzaakt door schade aan de hersenen tijdens of vóór geboorte. Een hersenverlamming gaat vaak gepaard met een slechte coördinatie en spraak- en leerproblemen. 

Maar daar laat de 17-jarige Lossernaar zich niet door uit het veld slaan. Hij weet met zijn doorzettingsvermogen en humor zijn doelen te bereiken. In dit geval de studio's in Hilversum. Hij geeft gevatte antwoorden op vragen over zijn verstandelijke vermogens.

DJ Delano Wardenaar uit Losser op bezoek bij Radio 2

Vlog

Hij wordt ontvangen door nieuwslezer Mattijn Nijhuis en gaat gemakkelijk om met Gijs 2.0 Staverman en DJ Annemieke Schollaardt. Kijk naar het vlog dat Delano Wardenaar van zijn bezoek heeft gemaakt:

afbeelding van Peter Langela

Door: Peter Langela

Peter Langela (1962) is nieuwsredacteur en bestuurslid van Hallo Losser en van RTV-Losser. Hij werkt voor de Universiteit van Twente als business developer bij Novel-T en is daarnaast ondernemer. Peter is actief op Twitter als @peterlangela.