Nieuws

Domijn informeert 12 bewoners Julianastraat Overdinkel over sloop

De bewoners van de Julianastraat 46 tot 68 zijn gisteravond in ´t Trefhuus bijgepraat over de sloop van hun woning over drie jaar. De plannen om te slopen, zijn al sinds 2011 bekend.

Toen werd besloten deze woningen eerst te herstellen en te slopen in 2021. Bewoners krijgen ruimschoots de tijd om een nieuwe woning te vinden. Domijn helpt de bewoners hierbij zo goed als mogelijk.

De woningen zijn inmiddels 65 jaar oud. Renovatie van de woningen is te kostbaar en levert niet het energiezuinige resultaat op waar woningen aan moeten voldoen in de nabije toekomst. Voor de huidige woningen bouwt de corporatie geen nieuwe woningen terug. Wel wordt de grond bouwrijp gemaakt en komen er bouwkavels die bestemd zijn voor verkoop.¨

Nieuwe koopwoningen mooie aanvulling op sociale nieuwbouw

Domijn vindt dat de nieuwe koopwoningen straks een mooie aanvulling zijn op de gerealiseerde 14 nieuwbouwwoningen in 2015. Robin Schoemaker van Domijn: ¨De straat heeft al een frisse en mooie uitstraling. De nieuwe woningen maken de straat straks ´af´. Bovendien draagt de combinatie van sociale huurwoningen en koopwoningen bij aan een gemêleerde wijk, waar plek is voor jong en oud.¨ Ook merkt Domijn dat de voorraad sociale huurwoningen in de gemeente Losser aan de ruime kant is. Op basis van woonwensen van de inwoners is er vooral behoefte aan eengezinskoopwoningen.

Gesprekken met elke bewoner

Tijdens een informatiebijeenkomst in ‘t Trefhuus, informeerde Domijn de bewoners over haar sloopplannen. Daarbij werd vooral stilgestaan bij wat dit voor de bewoners betekent. 
De aankondiging van de sloop in 2021 betekent niet dat de bewoners per direct moeten vertrekken. Verhuizen is ingrijpend genoeg, daarom geeft de corporatie hen drie jaar de tijd om rustig op zoek te gaan naar een andere woning. Domijn helpt de bewoners hierbij zo goed mogelijk. Zo krijgen zij voorrang op andere woningen en wordt er voor hen een sociaal plan vastgesteld, waarin zaken geregeld zijn zoals een verhuiskostenvergoeding.

De corporatie wil haar bewoners hiermee zorgen uit handen nemen. Ook konden bewoners al hun vragen stellen aan de projectmedewerkers van Domijn. Daarnaast kregen zij direct na afloop de belangrijkste informatie nog eens op papier mee. Medewerkers van Domijn bezoeken de komende weken alle bewoners om hen uitgebreid te informeren en in alle rust individuele vragen te beantwoorden.

afbeelding van Peter Langela

Door: Peter Langela

Peter Langela (1962) is nieuwsredacteur en bestuurslid van Hallo Losser en van RTV-Losser. Hij is ondernemer en werkt daarnaast als start-up coach voor Universiteit van Twente, Novel-T en imec. istart. nl. Peter is actief op Twitter, Instagram en LinkedIn.