Nieuws

Drie jaarActieve Ontmoeting Overdinkel

Donderdag 11 oktober vierde de Actieve Ontmoeting Overdinkel haar 3 jarig bestaan. Begeleiders vanaf het eerste uur, Helma Wiefferink en Ria Even van Zorggroep Sint Maarten verrasten de groep deelnemers op een muzikale feestochtend in t Trefhuus in Overdinkel.

Harry Eulderink kreeg met zijn sfeervolle accordeonmuziek de benen al snel van de vloer, er werd volop gedanst, meegezongen en genot. De ochtend werd afgesloten met een heerlijk bord snert met Twents roggebrood met spek.

De Actieve Ontmoeting Overdinkel startte in oktober 2015 als een pilot. Het is een samenwerking tussen Zorggroep Sint Maaten, Stichting Fundament en gemeente Losser.

De peilers zijn: 

  • Elkaar ontmoeten
  • Meer bewegen 
  • -Samen een gezonde maaltijd maken én samen eten

Ria Even:  “De Actieve Onmoeting is een niet alleen een ontmoetingsplek voor senioren, het is méér dan dat. In de afgelopen jaren zijn verschillende deelnemers gaan deelnemen aan andere activiteiten waar ze sámen naartoe gaan. Op de donderdagochtenden wordt veelal afgestemd met elkaar en worden de verbingen gelegd. De Actieve Ontmoeting is een belangrijke basis om te komen tot méér participatie en bijzondere ontmoetingen".

Zo hebben de deelnemers via een info-ochtend bij de Actieve Ontmoeting kennis gemaakt met “Stichting Vier het Leven”. Afgelopen woensdag zijn zo een 8-tal deelnemers nog een hele dag op stap geweest naar de Musical ”Soldaat van Oranje.”  Stichting Vier het Leven organiseert culturele activiteiten voor ouderen (65+) die niet graag alleen op stap gaan.

Door het grote succes van de Actieve Ontmoeting in Overdinkel is er in november 2017 in de Lutte en in t voorjaar 2018 in Losser ook een Actieve Ontmoeting gestart.

Momenteel nemen er in totaal zo'n 65 deelnemers (senioren) deel aan deze activiteit. De Actieve Ontmoeting Overdinkel vindt elke donderdag plaats in t Trefhuus van 10.00- 13.30 uur.

afbeelding van Peter Langela

Door: Peter Langela

Peter Langela (1962) is nieuwsredacteur en bestuurslid van Hallo Losser en van RTV-Losser. Hij is ondernemer en werkt daarnaast als start-up coach voor Universiteit van Twente, Novel-T en imec. istart. nl. Peter is actief op Twitter, Instagram en LinkedIn.