Nieuws

Droogleggen 't Lossers Hoes

De gemeente Losser heeft “vergeten” om een vergunning Drank- en horeca aan te vragen voor de bewoners van het Lossers Hoes, en een evenementen -vergunning voor de opening van het ‘t Lossers hoes.

Niet aangevraagd

Ron de Leeuw VVD- raadslid en voorzitter van het Oranje comité kwam tot deze ontdekking. Dit tijdens de voorbereidingen voor de opening van het ‘t Lossers Hoes. Niet alleen de Drank-en horeca maar ook een evenementenvergunning was niet aangevraagd. Daarop heeft Ron de Leeuw meermaals vragen gesteld. Ook zijn er diverse gesprekken gevoerd met de betreffende ambtenaren. Hierop kwam geen bevredigend antwoord. Het raadslid voelde zich niet erg serieus genomen. Hij vroeg zich af waarom de verschillende verenigingen,organisaties zich soms in allerlei bochten moeten wringen om de benodigde vergunningen te verkrijgen, en waarom de gemeente zelf dit niet hoeft.

Niet over nagedacht

Tijdens het bouwproces van het ‘t Lossers Hoes is hier niet over nagedacht. Dit is wel meegenomen in de bouwprocedure van het ‘t Trefhuus in Overdinkel en het is al jaren goed geregeld bij Erve Boerrichter in de Lutte. Zo kan er in een gemeente Losser drie Dorps/kulturhusen zijn, waarin twee de vergunning Drank en horeca wel is verleend.Dit betekent dat de gebruikers wel een pilsje of een glaasje wijn kunnen drinken tijdens hun activiteiten in de Lutte en Overdinkel, maar niet in Losser. Denk aan bijvoorbeeld de kaartclubs, een wijntje na het bloemschikken enz.

Gelijke monniken

Ron de Leeuw vertelt aan Hallo Losser.”Het is zeker niet de bedoeling om het ‘t Lossers Hoes “droog te leggen” maar wel gelijke monniken gelijke kappen. Er is hier in Losser niet over nagedacht hoe hier mee om te gaan”.

Vandaag hebben alle bewoners van het ‘t Lossers Hoes een mail ontvangen. Met daarin de volgende boodschap:

Het college van burgemeester en wethouders van Losser heeft besloten dat zij geen vergunning aanvragen voor het schenken van alcohol in ’t Lossershoes. Dit houdt in dat er geen alcohol meer wordt geschonken tijdens reguliere activiteiten in ’t Lossershoes. Dit houdt tevens in dat er geen alcohol aanwezig mag zijn in het gebouw en ook niet verkocht mag worden. Dit geldt niet alleen voor zwak-alcohol maar ook voor de zogenaamde sterke drank. Wij verzoeken u dit bericht door te zenden aan uw medewerkers en er op toe te zien dat geen alcohol meer wordt verstrekt c.q. verkocht.

Droge zomer

Het is al een droge zomer. Door dit besluit van het college van burgemeester en wethouders zal er in het ‘t Lossers Hoes meer gebruik worden gemaakt van de waterkraan.

 

afbeelding van Ingrid Legters

Door: Ingrid Legters

Ingrid Legters redactiespil van Hallo Losser, huis-tuin en keuken journalist en bestuurslid