Nieuws

Het eerste spel ”Boef in de wijk” was een nuttige oefening

Op woensdagavond 7 juni 2017 is in Losser het spel “Boef in de Wijk” gespeeld. Hieraan werkten Hallo Losser, politie en gemeente samen om de bestaande Whatsapp-groepen onder de aandacht te brengen en om te oefenen met het gebruik van de groepen. Door de politie werden de “boeven” geleverd en in Losser vrij gelaten.

Het spel begon om 19.00 uur en werd vanuit het politiebureau in Losser begeleidt. Een aantal beheerders van whatsapp-groepen, Tctubantia en RTV-Oost waren ter plekke om mee te kunnen kijken wat er in de groep gebeurde. De spanning steeg. Hoelang zou het duren voordat een melding binnen kwam, of zouden de boeven snel gepakt worden. De eerste melding kwam na circa 15 minuten via de 112 centrale, dit was dus iemand die niet mee deed aan de oefening. Gelukkig loos alarm.

En ja daar begonnen de meldingen binnen te komen. Een duidelijk signalement werd gegeven en de route die de “boeven” volgenden was goed te volgen voor de beheerders. Gelukkig werden ze gevangen en afgevoerd naar het politiebureau.

Tijd voor ronde 2.

De boeven gingen opnieuw op pad, maar nu op een scooter. Het duurde langer voordat ze werden gesignaleerd, en de meldingen bleven achter bij de verwachting. Misschien toch niet “verdacht” genoeg gedrag? Voor ons bleef het gissen.

Uiteindelijk werden ook deze “boeven” gevangen en naar het politiebureau begeleidt.

Hier was het tijd voor de prijsuitreiking door de Loco-burgemeester Van Rees. Een aantal inwoners die melding hadden gedaan en het duidelijkste signalement had doorgegeven konden hun prijzen ophalen.  

Het eerste spel ”Boef in de wijk” was een nuttige oefening

Met de beheerders en politie nog kort geëvalueerd over mensen die uit de groep stapten tijdens het spel, het vervolg hierop en hoe we nog meer mensen kunnen betrekken voor een Veilig Losser.

Deze leuke en interactieve oefening, is zeker voor herhaling vatbaar en krijgt een vervolg in het najaar tijdens de “Week van de Veiligheid”, maar dan voor de overige kerkdorpen. Na nog even nagepraat te hebben met de politie en de boeven tijd om af te sluiten en met een goed gevoel naar huis te gaan.

Het eerste spel ”Boef in de wijk” was een nuttige oefening

Ook volgend jaar wordt overwogen dit boevenspel met preventieve doelstellingen te herhalen in de kerkdorpen van de gemeente Losser.

Klik hier voor deelname aan een Whatsapp groep in jouw wijk.

afbeelding van Rob Wegdam

Door: Rob Wegdam

Mijn naam is Rob Wegdam. Samen met mijn vrouw woon ik na ruim 47 jaar in Losser te hebben gewoond nu in Enschede. Na mijn werkzame leven ben ik mij gaan inzetten voor onze gemeenschap. Een van die activiteiten is Hallo Losser. Ik geloof namelijk dat goed communiceren de smeerolie is