Nieuws

Elektrokar in Overdinkel in aantocht

De Elektrokar voor toerisme en ritjes voor de bewoners is in aantocht. Maandagavond 11 juni vergaderde het bestuur van de stichting “d’r Oet in Overdinkel”. 

Toerisme

Hierbij waren de potentiële gidsen/chauffeurs uitgenodigd om voorlichting te krijgen over de stand van zaken en wat de bedoeling is. In totaal hebben zich tot nu toe 8 gidsen/chauffeurs opgegeven. Het is de bedoeling dat de elektrokar in de toekomst een vaste plek krijgt bij ’t Trefhuus in Overdinkel. Dit jaar zal de kar enkel ingezet worden voor het toerisme. De route zal verkend worden, de gidsen/chauffeurs zullen zich moeten bekwamen in het manoeuvreren met de kar en het gidsen. In 2019 wil men de kar ook beschikbaar stellen voor buurtverenigingen, clubs en groepen. Ook is het de bedoeling dat de kar elke donderdag naar Losser rijdt met als doel een bezoek aan de markt.

Smokkeltour Overdinkel

Er is een route ontwikkeld voor de toeristen. De tour begint en eindigt bij ’t Trefhuus en is ongeveer 16 kilometer lang en voert hoofdzakelijk langs de grens, het buiten gebied en door het Pastoorsbos. Onderweg worden op verschillende plekken merkwaardigheden over dat gebied verteld. De kar biedt plaats aan 14 personen. Ook is er de mogelijkheid om een rolstoel mee te nemen. In de winter kan de kar ook ingezet worden want de wanden kunnen dicht en er is verwarming aan boord.

Onthulling

Op 9 september vindt de onthulling van de elektrokar plaats om 16.00 uur. Op die dag is er een fietstocht in Overdinkel. De kar kan voorlopig alleen op het grondgebied van de gemeente Losser ingezet worden. Dit heeft onder andere te maken met de verzekering. Op de foto staat de elektrokar van de Lutte.

 

afbeelding van Sietse Smit

Door: Sietse Smit

Redacteur, schrijver en regisseur.