Nieuws

Op elk graf van een geallieerde een kaars

Het is de bedoeling dat op kerstavond op elk geallieerd graf een kaars zal branden. Zij zijn ver van huis, zij kwamen vanuit Engeland, Australië en Nieuw Zeeland om hier de vrijheid te bevechten en daarom verdienen ze het om niet vergeten te worden.

Gemeente Losser overzicht van de graven:

RK kerkhof Losser 1 graf 2e wereldoorlog (daarnaast een Nederlands "militair" dubbelgraf van de gebroeders Dijkhuis)

Alg begraafplaats Bookholtlaan 1 graf 2e wereldoorlog

RK begraafplaats Overdinkel 1 graf 2e wereldoorlog

RK begraafplaats De Lutte 5 graven 2e wereldoorlog

“Lest we forget”

André van Aarsen, afkomstig uit Overdinkel, is al sedert zijn kindheid gefascineerd door Engeland en de tweede wereldoorlog. "Mijn vader vertelde veel over de oorlog en hij verdiepte zich daar ook vaak in. Zo werd mijn belangstelling daarvoor ongetwijfeld ook al in vroege jeugd gewekt.” Daarom wil hij graag aandacht vragen voor deze actie. In navolging van vorig jaar neemt André de graven in Enschede, 50 in totaal, voor zijn rekening met enkele vrijwilligers.

Oproep

Hallo Losser heeft onlangs ook een oproep gedaan aan mensen om deze actie in de gemeente Losser ook een succes te laten worden. En dat was het. Op alle 10 graven van geallieerden is op kerstavond een kaars aangestoken. Hallo Losser nam de kosten van de kaarsen in Losser voor haar rekening.

 

afbeelding van Sietse Smit

Door: Sietse Smit

Redacteur, schrijver en regisseur.