Nieuws

Een fiets voor Serwe Hesami

Serwe Hesami is met haar echtgenoot en twee kinderen in 2001 naar Nederland gevlucht. Het gezin is afkomstig uit Iran. Het gaat goed met ze in Losser waar ze sinds eind 2013 wonen. Vader en moeder Hesami hebben de inburgeringscursus gedaan en ze spreken redelijk goed Nederlands. Serwe wil heel graag werken. Om de Nederlandse taal nog beter onder de knie te krijgen en de kans op een baan te vergroten gaat ze naar Oldenzaal waar ze de Entreeopleiding volgt.

Fiets

De fiets van Serwe is stuk gegaan. Nu moet ze steeds met de bus naar Oldenzaal. Haar zoon Hawer stuurde de redactie van Hallo Losser het volgende verzoek. “Hallo. Ik ben Hawer Hesami, ik schrijf deze mail namens mijn moeder: Serwe Hesami. We hebben de naam van jullie gekregen via Stichting Palet. Mijn moeder gaat naar school in Oldenzaal en ze volgt de Entreeopleiding. Ze heeft geen fiets om daarmee naar Oldenzaal te gaan, haar fiets is laatst kapot gegaan en kan niet meer gemaakt worden. We krijgen een uitkering, en daarom kan mijn moeder geen nieuwe fiets krijgen, ik hoop dat jullie ons kunnen helpen. Met vriendelijke groeten.”

Facebook

De redactie heeft besloten om het verzoek van Hawer op haar site van facebook te plaatsen. Dezelfde dag nog gaf Zoë Meijer, die nog niet zo lang in Losser woont, gehoor aan het verzoek. Ze had nog een oude fiets van haar moeder die nog prima functioneerde. De redactie van Hallo Losser heeft het contact tussen Zoë en Serwe tot stand gebracht. Zoë is blij dat de fiets een goede bestemming heeft. Serwe is nu de gelukkige eigenaar van een fiets waarmee ze naar haar cursusplek in Oldenzaal kan fietsen.

afbeelding van Sietse Smit

Door: Sietse Smit

Redacteur, schrijver en regisseur.