Nieuws

Fors minder klanten bij restaurant Orchidee door werkzaamheden

Door de werkzaamheden aan de Gronausestraat in Losser kijkt Restaurant Orchidee tegen een forse afname aan van het aantal klanten. Het restaurant is wel goed bereikbaar.

"Ons restaurant is gewoon bereikbaar" zegt Min E Chang van Chinees Restaurant Orchidee tegen Hallo Losser. "Maar heel veel mensen denken dat we niet of moeilijk bereikbaar zijn door de aangepaste verkeerssituatie". Sinds de tijdelijke inrichting als éénrichtingsverkeer vanaf de rotonde Broekhoekweg richting het restaurant is het aantal reserveringen al met de helft afgenomen. Mevrouw Chan is somber nu de werkzaamheden ook nog langer duren door de vondst van asbest. 

"De decembermaand is voor ons een belangrijke maand. We zijn wel goed bereikbaar maar mensen weten het niet" verzucht ze. "Mensen rijden vanuit Glane, Overdinkel en Duitsland via de rondweg of via de sluiproute langs de Hogeweg en Staringsstraat zo langs ons heen. Parkeren is ook geen probleem. Het scheelt echt maar 1 minuut met de normale situatie".

Benjamin Gökce van Eetcafé Shalom ziet ook minder klanten maar zegt er wel minder last van te hebben. "Wij bezorgen ook aan huis en dat scheelt natuurlijk". Wel ergert hij zich soms aan de situatie voor zijn eetcafé. "Door al het zand kunnen de mensen er soms nauwelijks langs" merkt hij op.

Fors minder klanten bij restaurant Orchidee door werkzaamheden

Hans Neep van de Haircomplete Neep aan de overkant heeft er minder last van. "Ik merk wel dat er minder spontane inloop is" laat hij weten. "Misschien wordt dat anders als de werkzaamheden in een volgende fase richting onze zaak opschuiven". Hans Neep heeft een kaartje van de uitvoerder van NTP Infra waar hij goed contact mee houdt.

Gemeente Losser

Navraag bij de uitvoerder en bij de Gemeente Losser leert dat het probleem onderkent wordt. De uitvoerder van NTP Infra uit Enschede zegt dat hij wel mee wil werken aan een betere bewijzering maar dat niet kan zonder opdracht van de gemeente. We bellen met de gemeente.

Een woordvoerder van de Gemeente Losser geeft aan dat er borden geplaatst zijn die aangeven dat de bedrijven bereikbaar zijn. Maar de gemeente begrijpt ook dat er misschien iets meer moet gebeuren nu blijkt dat sommige bedrijven er veel last van hebben.

Afgesproken is dat de uitvoerder van NTP bij de betrokken ondernemers op bezoek gaat voor overleg en om samen te zoeken naar mogelijkheden voor eventuele aanvullende bebording. De gemeente zal hiervoor contact opnemen met de uitvoerder van NTP Infra.

Ondertussen hopen Min E Chang en haar man Andy dat de Lossernaren hun restaurant nog steeds weten te vinden: "buiten is het misschien anders nu maar binnen is het nog steeds even gezellig".

Fors minder klanten bij restaurant Orchidee door werkzaamheden


Bekijk alle reacties op Facebook:

afbeelding van Peter Langela

Door: Peter Langela

Peter Langela (1962) is nieuwsredacteur en bestuurslid van Hallo Losser en van RTV-Losser. Hij is ondernemer en werkt daarnaast als start-up coach voor Universiteit van Twente, Novel-T en imec. istart. nl. Peter is actief op Twitter, Instagram en LinkedIn.