Nieuws

Fusie binnen LTO Noord

Afgelopen donderdag vond de fusie plaats tussen de afdelingen Tubbergen, Dinkelland-Oldenzaal en Losser van Land- en Tuinbouw Organisatie Noord (LTO-Noord).

Tijdens de openingsavond, die werd gehouden op de ‘nieuwe’ locatie van Loonbedrijf Nijmeijer Kuipers in Nutter, werden de nieuwe bestuursleden officieel voorgesteld aan de leden, sponsoren en andere genodigden. Tijdens deze avond werd nog even kort uit de doeken gedaan waarom er voor gekozen is om te gaan fuseren.

‘Samenbundeling van krachten’ en ‘De contacten met gemeenten en diverse partijen te versterken’ waren de hoofdredenen om de reeds bestaande samenwerking om te zetten naar een krachtige 'Boeren' organisatie in Noord-Oost Twente.

De oud-bestuursleden zullen zichtbaar en betrokken blijven en gaan in werkgroepen functioneren. Dhr. B. Haarman, voorzitter van de regio Oost vertelde over het powervrouwen team! De drive van de vrouwelijke voorzitters van de ‘oude’ afdeling en wenst Nicole Scholten Linde – Deterink dan ook veel succes in haar nieuwe functie als voorzitter van deze grote afdeling met 668 agrarische leden.

Het formele gedeelte van deze avond werd afgesloten door Paul Wiefferink die als proatpoal Paul al snel de lachers op zijn hand had. De avond werd informeel voortgezet met een hapje en een drankje. En er kon een kijkje genomen worden op het loonbedrijf van Nijmeijer Kuipers.

foto:  Leonie Vaarhorst

afbeelding van Peter Langela

Door: Peter Langela

Peter Langela (1962) is nieuwsredacteur en bestuurslid van Hallo Losser en van RTV-Losser. Hij is ondernemer en werkt daarnaast als start-up coach voor Universiteit van Twente, Novel-T en imec. istart. nl. Peter is actief op Twitter, Instagram en LinkedIn.