Nieuws

Ga mee smokkelen

Tijdens de 2,5 uur durende rit in deze kleurrijke electrokar, maakt u kennis met het smokkelverleden. Bij Overdinkel, als voormalig “smokkelaarsnest”, passen vooral hilarische verhalen over het kat- en muisspel tussen smokkelaars en grensbewakers en anekdotes!

Zaterdag 15 september a.s. zal de eerste officiële smokkeltour per electrokar worden georganiseerd. Tijdens deze 2,5 uur durende rit mét gids in deze kleurrijke electrokar maakt u kennis met het smokkelverleden en de natuur in het buitengebied van Overdinkel en Losser. De route gaat o.a. door het Gerardus Majella Park, natuurgebied de Zandbergen en heel bijzonder is dat de kar door de stallen van het vleeskalverbedrijf van de familie Luijerink gaat. Een prachtig gelegen familiebedrijf met bijna 3200 Rosékalveren.

Bij Overdinkel als voormalig “smokkelaarsnest” passen vooral hilarische verhalen over het kat- en muisspel tussen smokkelaars en grensbewakers en anekdotes!

Wanneer

De smokkeltour vertrekt in september en oktober iedere zaterdag om 13.30 uur bij ’t Trefhuus, Prins Hendrikstraat 1 in Overdinkel.

Kosten

De kosten zijn € 15,00 per persoon, kinderen € 7,50, incl. koffie met lekkers onderweg.

Vooraf aanmelden is noodzakelijk bij VVV Tourist Info De Lutte-Losser via tel: 0541-551160. Er kunnen maximaal 13 personen mee.

Groepen kunnen op afspraak ook op andere dagen reserveren. Tevens kunnen diverse arrangementen worden samengesteld. Voor meer informatie: vvvdeluttelosser.nl

 

afbeelding van Ingrid Legters

Door: Ingrid Legters

Ingrid Legters redactiespil van Hallo Losser, huis-tuin en keuken journalist en bestuurslid