Nieuws

Gemeente Losser ontvangt het Koninklijk paar

Donderdag 27 oktober heeft het Koninklijk paar in het kader van een streekbezoek aan Noordoost Twente ook de gemeente Losser aangedaan

Internationaal bekende springruiters

In De Lutte werd stal Het Oosterbrook aangedaan. Ze werden verwelkomd door burgemeester Michael Sijbom. Eigenaar van de stal zijn de internationaal bekende springruiters Gert-Jan Bruggink en zijn echtgenote Pia-Luise Aufrecht. Hun stal Het Oosterbrook is een sport- en wedstrijdstal én opleidingsstal. Ook worden toppaarden gefokt met een bewezen eigen stam. www.stalhetoostbroek.com

Erfenis als toekomstkapitaal

Vormde de rode draad in het bezoek van zowel stedelijke als landelijke dimensie van Twente toonde. Twente heeft in de afgelopen decennia processen in gang gezet die bepalende elementen uit het verleden bruikbaar maken of als impuls voor nieuwe ontwikkelingen dienen. Het gebied Noordoost Twente is een gebied waar landbouwhervorming, natuurontwikkeling, recreatie en grensoverschrijdende samenwerking leiden tot een actieve gebiedsontwikkeling. De Stal Oosterbrook is een prachtig voorbeeld van het combineren van moderne economie met een prachtig natuurlijke omgeving.

Kinderkoor

Het Koninklijk paar werd toegezongen door kinderen van de basisschool De Plechelmus uit De Lutte en de Mariaschool uit Beuningen. Op de melodie van Het Wilhelmus werd de volgende tekst ten gehore gebracht:

De Koning en de Koningin

Zijn hier bij ons te gast

We hebben er heel veel zin in

Wat zijn we blij verrast

In de gemeente Losser

Zijn de scholen heel erg fijn

We zij-ij-ij-n er heel trots op

Hier een leerling te zijn.

Vervolgens overhandigden enkele kinderen, cadeaus voor de prinsessen. En kreeg het paar een foto aangeboden, gemaakt door Eddy Oude Voshaar, van de meanderende Dinkel in het Dinkeldal het Lutterzand.

Gert-Jan Bruggink

“Het Koninklijk paar was bijzonder verrast en onder indruk van hoe wij hier in Twente en natuurlijk vooral in onze stal te werk gaan. We hebben ze een prachtig stukje economie laten zien waarbij de combinatie met de Twentse coulissen tot een verweving met de natuur heel goed toepasbaar is. Ze reageerden zeer enthousiast.”

 

 

afbeelding van Sietse Smit

Door: Sietse Smit

Redacteur, schrijver en regisseur.