Nieuws

Gerhardus Majella bedevaart voor de 106e keer

Zondag 21 oktober vond de jaarlijkse Gerardus Majella bedevaart plaats in Overdinkel. Voor de 106e keer komen vele gelovigen weer vanuit het gehele land naar Overdinkel om deel te nemen aan de Heilige mis en de aansluitende processie door het kerkenbos achter de RK Gerardus Majella Kerk. Als thema is er dit jaar door het organiserend comité gekozen voor “Hoop doet leven”. Een thema waar veel mensen zich in kunnen vinden en veel kracht uit kunnen halen. Een aloud gezegde dat echter nog niets aan kracht heeft verloren.

Heilige mis

De Heilige mis werd om 11.00 uur in het kerkebos achter de kerk opgedragen. Aansluitend aan de Heilige mis zal de processie plaatsvinden door het kerkenbos waarna ’s middags om 15.00 uur het plechtige sluitingslof in de parochiekerk is.

Huldigingen

Vele gelovigen kwamen ook dit jaar weer naar Overdinkel. Ook dit jaar zijn er een aantal pelgrims die gehuldigd. Mevrouw Morsink-Elferink uit Oldenzaal en mevrouw Benneker-Elferink kwamen voor de 40e keer naar de processie. Mevrouw Hobbelink-Groothuis uit St. Isidorushoeve voor de 50e keer. Mevrouw Meulenbroek-Stevelink uit Deurningen en mevrouw Benneker-Zwijnenberg uit de Lutte voor de 70e keer. De 90 jarige mevrouw Bellers-Overbeeke uit Enschede zelfs voor de 75e keer.

Aantal bezoekers

Het aantal bezoekers wordt dit jaar op ongeveer 1000 geschat. De terugloop is duidelijk waarneembaar. Het veld voor de kansel in het kerkenbos heeft lang niet meer de bezetting zoals jaren geleden waar men sprak van 20.000 tot zelfs 30 000 bezoekers. Het kerkenbos dat voortreffelijk onderhouden wordt door de vrijwilligers van de Heideploeg. Ruim 75 vrijwilligers hebben geholpen bij de inrichting van het park en uiteraard het opruimen daarvan.

 

afbeelding van Sietse Smit

Door: Sietse Smit

Redacteur, schrijver en regisseur.