Nieuws

Geslaagd Toptoernooi voor Ritchell Konter

Tijdens het Internationale Residentie Judo Toernooi in Den Haag heeft Ritchell Konter zaterdagavond een zeer verdienstelijke 3e plaats behaald. Dit toernooi was voor Ritchell het eerste moment waarop hij weer deelnam aan een wedstrijd na een zware schouderblessure opgelopen in Polen tijdens het Warschau Open.

Tweede ronde

Na een vrijloting moest Ritchell in de tweede ronde tegen Sam van den Hertog, na een lange en zware partij die uitmondde in 2 minuten Golden Score werd deze gewonnen met een overname. In de halve finale was Jan Pluim de tegenstander, deze partij was net als de eerste erg lang, helaas werd Ritchell in de laatste 20 seconden geworpen en ondanks een poging om weg te draaien kreeg hij een wazari tegen en kon hij dit niet meer goedmaken.

Door deze verliespartij werd Ritchell doorverwezen naar de “kleine” finale, de strijd om het brons. In deze partij moest hij het opnemen tegen David van Beijnhem van Bushi Arnhem. Na 3 minuten had David 2 shido’s en moest dus komen, hij maakte een uchi-matapoging waarnaar Ritchell hem uittilde, draaide op zijn heup en met een ushiro-goshi gooide voor ippon. Hierdoor kon Ritchell het brons in ontvangst nemen na een lange dag.


Leerzame dag

Luuk Mannebeek kwam uit in de groep -12 in de gewichtsklasse -38 kg. Deze werd verdeeld in kleine poules van 4 of 5 judoka's. Luuk werd ingedeeld in een voor hem lastige poule. De eerste wedstrijd begon hij goed, maakte een mooie overname die niet gezien werd door de scheidsrechter en het punt werd toegekend aan de tegenstander. Door een fout van Luuk wist de tegenstander nog een wazari te scoren waardoor luuk de wedstrijd verloor.
In de 2e partij trof luuk een passieve judoka. Er werd een shido gegeven aan de tegenstander wegens afhouden. Maar doordat de tegenstander nog een wazari wist te scoren werd ook deze partij verloren.
In de laatste partij was luuk duidelijk de betere judoka, maar wist zijn tegenstander in de laatste 15 sec in wazari te scoren. Het was een leerzame dag en Luuk is weer een mooie ervaring rijker!

afbeelding van Ingrid Legters

Door: Ingrid Legters

Ingrid Legters redactiespil van Hallo Losser, huis-tuin en keuken journalist en bestuurslid.