Nieuws

Geslaagde 40e verjaardag Veteranentoernooi AJc’96

De veertigste editie van het Alte Herren toernooi van AJc’96 werd er één om niet snel te vergeten. Maar liefst 30 teams, heren en dames, bevolkten het sportcomplex de gehele zaterdag, onder goede weersomstandigheden.

"Elk toernooi kent winnaars en verliezers, maar op het gehele complex was zaterdag eigenlijk geen verliezer te bekennen. Louter positieve reacties, en terechte winnaars van de verschillende categorieën" laat Marcel Jonker van de voetbalvereniging weten.

Belangrijk moment op deze dag was de huldiging van Bennie Zwijnenberg, Dick Temmink en Albert Kruisberg. De oprichters van dit toernooi, dat inmiddels niet meer weg te denken is. Veertig jaar geleden organiseerden zij de eerste editie.

DJK SC Nienberge won de inmiddels beruchte Dick & Doof bokaal, met Parkstad uit Amsterdam op de tweede plaats. SC Overdinkel en SV Dingen vochten om de derde plaats, de ploeg uit Overdinkel bleek de betere. 

Dames

Bij de dames was de winst van de snel aan bekendheid winnende Betty Boop bokaal voor SV Kilder, gevolgd door SC Overdinkel. Victoria won de wedstrijd om de derde plaats, LSV werd vierde. De dames van AJc’96 en de heren van LSV kregen de Fair Play beker, de penaltybokaal ging naar DJK SC Nienberge bij de heren en naar Victoria Boys bij de dames.

"Al met al een zeer geslaagde veertigste editie" aldus Herman Hassing, die zich omringd weet door een grote groep mensen die dit geweldige evenement organiseert. “Dit toernooi tekent AJc’96. Gezelligheid alom tijdens een mooie sportieve dag, waarbij talloze vrijwilligers zich hebben ingezet om dit tot stand te brengen. Van bestuursleden tot terreinknechten, iedereen draagt een steentje bij en samen kunnen we bij deze mooie vereniging zo’n toernooi houden. Maar niet zonder al die vrijwilligers, die we dan ook ontzettend willen bedanken voor hun inzet. Er zijn alweer ettelijke teams bij de toernooileiding geweest om zich voor volgend jaar aan te melden, dat is mooi om te zien. Het toont aan dat we hier iets moois en goeds in handen hebben dat we in stand moeten houden. Dat geldt ook voor de sponsoren, zij verzorgen een belangrijke bijdrage aan het haalbaar maken van zo’n dqg. 

Het feestje dat we na de prijsuitreiking hebben zien ontstaan kent zijn weerga eigenlijk niet. Volgend jaar doen we dit uiteraard weer, de organisatie daarvan zal na de zomer weer beginnen.“

Een fantastische maand

Volgens voorzitter Robert de Vries is de maand juni is traditioneel een fantastische maand voor AJc. "Twee weken geleden het AJc Tournament voor de jeugd, en nu deze dag voor de veteranen. En iedereen doet mee. Draagt bij. Geweldig. Zoals Herman het zegt, hier doen we dingen samen. En dan zijn we dit soort mooie evenementen in staat. Het doet ons als bestuur ook erg goed dat de organisatie dit toernooi volledig zelfstandig organiseert, zoals ook bij het AJc Tournament. Enorm waardevol voor de Losserse gemeenschap, in beide gevallen."

afbeelding van Peter Langela

Door: Peter Langela

Peter Langela (1962) is nieuwsredacteur en bestuurslid van Hallo Losser en van RTV-Losser. Hij is ondernemer en werkt daarnaast als start-up coach voor Universiteit van Twente, Novel-T en imec. istart. nl. Peter is actief op Twitter, Instagram en LinkedIn.