Nieuws

Geslaagde feestweek Losserhof

Losserhof bestond afgelopen week 50 jaar. Van zondag 10 september tot zaterdag 16 september waren er volop festiviteiten op het terrein van Losserhof.

Zondag 10 september

In het begin van de Losserhof werd de instelling gerund door nonnen. Nu, 50 jaar later, zijn de nonnen weg. Maar op de Losserhof is er altijd plek geweest voor het geloof. Daarom werd deze feestweek gestart met een kerkviering in de feesttent. 

Ook was er op de Losserhof een kunstroute gemaakt. Verschillende kunst objecten, gemaakt door de cliënten, waren te bezichtigen op deze route die over het gehele terrein liep. Na de kerkviering werd deze route gelopen onder muziekale begeleiding.

Maandag 11 september

De maandag stond in het teken van bewegen. Buiten en binnen konden de cliënten zich vermaken met oud- Hollandse spelen en een grote stormbaan. Ook was er ruimte om te relaxen, zo was er een discokussen waar op cliënten lekker konden 'chillen'.

Dinsdag 12 september

De dinsdag stond in het teken van workshops. Zo was er in de avond een workshop Graffity spuiten. Hier konden de cliënten zich uitleven met graffity op grote doeken. In de middag waren er muziekale optredens in de grote feesttent. Zo was er een optreden van het Manfred Köller Trio en was er later een muziekale middag van 'Het Hollandse Lied'. 

Woensdag 13 september

Overdag was er een klanken karavaan met muziek van Ruben Stolp. Centraal hierbij stond het ontspannen door middel van een 'ligconcert'. 

In de avond was het de beurt aan Dennie Christian, hij zette de tent volledig op de kop met zijn bekende mee zingers. Na Dennie Christian was er de opening van de kermis. Bekende attracties zoals de Calypso, de draaimolen en de rupsbaan waren aanwezig. Deze kermis werd door stichting GOAL en de medewerkers van de Twenstse Zorgcentra vrijwillig ondersteund. 

Donderdag 14 september

Was er de gehele dag kermis tot 16:00. Ondanks dat het weer niet echt mee zat hebben de cliënten zich erg vermaakt. Tussen 10:30 en 11:00 was er een stille kermis voor cliënten die niet zo goed tegen lawaai kunnen. DJ Jerry verzorgde in de middag de muziekale omlijsting, kortom een super gezellige dag!

Vrijdag 15 september

In de middag werd er een reünie georganiseerd voor (oud) medewerkers en (oud) leerlingen. Ook was er voor deze oud medewerkers een rondleiding over het terrein om te zien wat er allemaal veranderd is. Hapjes en drankjes werden gedurende de middag verzorgd. 

In de avond was er een personeelsfeest voor (oud) medewerkers en (oud) leerlingen in de feesttent. De muziekale omlijsting was deze avond de live-band 'Celebration'. 

Zaterdag 16 september

Deze dag was er een familie middag. In de feesttent waren er optredens van Jeugdcircus Tubantino en de Bonkenbargkapel. Ook de kunstroute kon weer gelopen worden en waren er foodtrucks voor een lekkere versnapering. 

In de avond was er het slotfeest van deze feestweek. Het slotfeest was voor alle cliënten van de Twentse Zorgcentra en familie. Jannes was de grote artiest deze avond waar op cliënten en familie helemaal op los gingen. Het optreden van Jannes werd mogelijk gemaakt door de steunstichting Welzijn en Fonds. 

Na het slotfeest was er een vuurwerkshow waar cliënten en familie wederom enorm van genoten. Kortom, een zeer geslaagde feestweek!

afbeelding van Niels Bouwhuis

Door: Niels Bouwhuis

Niels Bouwhuis is 28 jaar en woonachtig in Losser. Begeleider Losserhof, carnavalist, toneelspeuler.