Nieuws

Geslaagde open dag voedselbank Losser

Veel bezoekers open dag voedselbank Losser die ook de Groene Onderscheiding ontving.

Veel bezoekers trotseerden de storm om een bezoek te brengen aan de open dag voedselbank Losser. Onder het genot van een drankje en een hapje (gedoneerd door lokale ondernemers) werd er door enthousiaste vrijwilligers uitleg gegeven hoe de voedsel bank Losser werkt.

45 vrijwilligers                                                                                       

De voedselbank Losser kan al 5 jaar rekenen op de steun van 45 vrijwilligers die ieder op zijn eigen wijze helpen om de 250 mensen te helpen om barre tijden door te komen. Om in aanmerking te komen voor een voedsel pakket moet men aan een aantal landelijke vastgestelde richtlijnen voldoen. Een keer in de week worden de pakketten door twee vrijwilligers uitgereikt, dit om de privacy te waarborgen en de drempel zo laag mogelijk te houden.

In de vijf jaar dat de voedselbank Losser haar werk doet, ziet men het aantal aanvragen gelukkig dalen. Dit komt door dat een aantal gezinnen is geholpen door de stadsbank. Ze hebben het traject van schuldsanering succesvol hebben afgesloten. Dit betekent dat men vrij van schulden is en het inkomen weer gestegen is en men geen aanspraak meer hoeft te op de voedselbank.

 

Groene voedselbank.

Trots is men op de lokale ondernemers die regelmatig de voedselbank helpen met het geven van voedsel, het rijden met een koelwagen naar Deventer (uitdeelpunt voor verse producten via landelijke voedselbank). Het lustrum kreeg nog een extra vrolijk tintje door het uitrijken van de "groene onderscheiding" door de landelijke organisatie voedselbank Nederland. Deze onderscheiding staat voor goede hygiëne en verwerking de score hiervoor was een dikke 8. 

Ketelhuisfonds

Jeannet Kuyt heeft vanuit het Ketelhuisfonds (Het Ketelhuisfonds verleent financiële bijdragen aan projecten van verenigingen, stichtingen en andere instellingen, die binnen de gemeente Losser gevestigd en actief zijn) een donatie gedaan in de vorm van artikelen die weinig in een voedsel pakket voor komen. Dit zijn vaak artikelen waarbij de houdbaarheidsdatum lang zijn zoals die van koffie, zeeppoeder, chocolade.

En als kers op de taart kreeg men van Jeannet Kuyt een "voedselbank die nooit leeg is." Al met al kan de voedselbank Losser terug kijken op een geslaagde open dag.

 

afbeelding van Ingrid Legters

Door: Ingrid Legters

Ingrid Legters redactiespil van Hallo Losser, huis-tuin en keuken journalist en bestuurslid