Nieuws

Glasvezel buitengebied: het is nu aan u

Het kan als 50% van de bewoners ‘ja’ zegt tegen glasvezel én een abonnement afsluit. Op dit moment is de tussenstand 27%.  Lees het interview met John Meijerink uit de Lutte over zijn motivatie. Meld je aan voor 10 juli  via www.glasvezelbuitenaf.nl/zuidoostwente

Unieke kans

Het zal u niet ontgaan zijn: de campagne voor de aanleg van glasvezel in het buitengebied van Zuidoost Twente. Informatieavonden, spandoeken, folders, stickers en inschrijfavonden.  Belangenverenigingen, lokale verkopers en meerdere providers. Mogelijk bent u al door meerdere partijen benaderd. 

Misschien heeft u zich al aangemeld voor glasvezel. Misschien twijfelt u nog. We realiseren ons dat het niet makkelijk is om te kiezen uit het aanbod dat voorligt. Toch betekent uw keuze voor het wél  of niet meedoen veel voor de toekomst van ons buitengebied. Zonder glasvezel blijven we achter.  Glasvezel is dé basisvoorziening voor de toekomst. Voor een leefbaar buitengebied voor jong en  oud en voor bedrijven.  

Dit is een unieke kans. Een kans die niet zomaar weer voorbijkomt. Stichting TwenteGlas heeft  zich met de gemeenten Enschede, Haaksbergen, Hengelo en Losser, de afgelopen jaren ingezet  voor snel internet in het buitengebied. Wij vragen u daarom om bewust een keuze te maken.  Minimaal 50% van de huishoudens en bedrijven moet uiterlijk 10 juli een abonnement bij een van de vijf dienstenaanbieders afsluiten om aanleg van glasvezel in het buitengebied door te laten gaan.

Heeft u hulp nodig bij het kiezen van het juiste abonnement? Bezoek dan ruim vóór 10 juli een lokale verkoper en teken voor een abonnement. Meer informatie kunt u vinden op www.glasvezelbuitenaf.nl/zuidoostwente

Uiterlijk 10 juli moet 50% zich hebben aangemeld. Het is nu aan u! Op naar de 50%.  
Dan blijven we niet alleen nu, maar ook in de toekomst verbonden!

Glasvezel is dé oplossing voor sneller internet!

Interview met John Meijerink, eigenaar van Paviljoen Lutterzand in De Lutte.

Ambassadeur en eigenaar van Paviljoen Lutterzand John Meijerink is groot voorstander van glasvezel en probeert iedereen in zijn omgeving te overtuigen van de voordelen. John: “Glasvezel zou echt een enorme vooruitgang voor ons zijn, zowel bedrijfsmatig als privé. Het is geen rocket science maar gewoonweg een gigantische stap vooruit. Ik juich deze ontwikkeling enorm toe.”

Stilstand is achteruitgang

John Meijerink woont met zijn gezin in een uithoek van Zuidoost Twente en ondervindt grote belemmeringen met de huidige internetverbinding. “We beschikken over een upload- en downloadsnelheid van 3Mbit. Dat is niks en het bereik is ronduit slecht. Bedrijfsmatig komen we niet mee met de huidige wereld. Ook het onderwijssysteem vraagt om sneller internet. Een paar jaar terug konden we nog kiezen of onze dochter in een iPadklas geplaatst kon worden. Nu is dit geen keuze meer.” 

“Ik ga niet nog tien jaar wachten”

De keuze is volgens John niet zo moeilijk. “Ik leef in het nu en heb nu sneller internet nodig. Ik kan niet in de toekomst kijken, maar glasvezel is dé oplossing van dit moment. Ik ga echt niet nog tien jaar wachten. Een oud gezegde leert mij bovendien dat alles wat bekabeld is altijd beter werkt dan wat via de lucht gaat. Daarnaast zie ik het als een investering, een waardevermeerdering van je woning.”

Afkoop vastrechtvergoeding

John heeft een glasvezelabonnement afgesloten en daarbij gekozen voor afkoop van de vastrechtvergoeding. “Ik raad elke bewoner aan om dit ook te doen. Als je kunt, koop het af en je bent vrij om te doen wat je wilt. Daarnaast zie ik niet voor me dat je maar een jaar gebruik maakt van een glasvezelabonnement. Als we dan eindelijk beschikken over snel internet en HD televisiezenders, willen we er ook geen afscheid meer van nemen.”

afbeelding van Ingrid Legters

Door: Ingrid Legters

Ingrid Legters redactiespil van Hallo Losser, huis-tuin en keuken journalist en bestuurslid