Nieuws

Graaf Wouter ( Bruns ) en Adjudant Mitchell (Kok)

Afgelopen zaterdag 3 November 2018 presenteerde Carnavalsvereniging “De Veldmuuskes” de Eerste nieuwe carnavalshoogheden van de Gemeente Losser. 

Gravendis

Onder grote belangstelling verscheen omstreeks 23.00 uur Graaf Wouter ( Bruns ) ten tonele. Hij verkoos Mitchell ( Kok ) tot zijn adjudant. De dames van beide heren, Mignonne Nauta en José ten Venne, werden aan het duo toegevoegd en zo zullen zij dit jaar de Veldmuuskes als kwartet voorgaan tijdens het carnavalsseizoen. Om 18.11 uur werd er door alle aanwezigen eerst genoten van de traditionele “Gravendis”  welke werd geserveerd in de vorm van een stamppotbuffet.

De feestavond begon met de binnenkomst van alle hoogheden van de bevriende verenigingen van “De Veldmuuskes”.  Vervolgens werd Greetje Hollander gehuldigd door de Voorzitter van “De Veldmuuskes” ter gelegenheid van haar 44 jarig lidmaatschap ook ontvingen Jos Oude Engberink en Henny Olde Meijerink de bijbehorende versierselen uit handen van de voorzitter ter gelegenheid van hun 11 jarig lidmaatschap.

Aansluitend werd er een jarenlange traditie ten uitvoer gebracht en diende de toen nog regerend Graaf Dennis en diens vrouw Sabrina de ontvangen versierselen van Carnavalsvereniging “De Opkikkers” te retourneren.  

Afscheid

Het moment was aangebroken dat er afscheid genomen moest worden van Graaf Dennis en zijn Adjudanten Arnoud en Mark, Hofchauffeur Niek en Daan. Nadat zij afstand hadden gedaan van hun versierselen en grotendeels van hun kleding werden zij op ludieke wijze in lijn met het thema van de wagenbouw dit jaar,  kermis, afgevoerd van het podium. Na enige tijd werd er een fotopresentatie gestart waarin het afgelopen jubileumjaar de revue passeerde nadat er een timer in beeld verscheen die van 10 naar 0 aftelde verscheen bij het verstrijken van de tijd Graaf Wouter ten tonele en ontstak er een gigantische polonaise.

Graaf Wouter Bruns is 24 jaren jong en woont samen met zijn vriendin Mignonne in Losser. Graaf Wouter is werkzaam in de bouwsector momenteel bij MB Bouw te Losser.  Adjudant Mitchell Kok 26 jaren jong woont in Losser en heeft een relatie met José te Venne. Hij werkt al ruim 12 jaar bij de Welkoop te Losser.

Receptie

Op Zondag 11 November om 15.00 uur vindt de receptie van De Kersverse hoogheden plaats in de residentie van “De Veldmuuskes” Partycentrum Drost te Overdinkel. Een ieder is deze dag van harte welkom om Graaf Wouter en zijn Adjudant Mitchell, Mignonne en José te komen feliciteren met hun benoeming.

afbeelding van Ingrid Legters

Door: Ingrid Legters

Ingrid Legters redactiespil van Hallo Losser, huis-tuin en keuken journalist en bestuurslid