Nieuws

Heel mooi Brueghelweekend Losser

“Het weer was fantastisch. De terrassen zaten vol. Kleine dissonant was de digitale inschrijving voor de kinderkramerie, maar dat is volgend jaar opgelost. Het bestuur kijkt met tevredenheid terug op deze editie van het Brueghel. Het mooiste compliment dat ik kreeg dat een vrouw mij met een traan in haar ogen in de armen viel en zei dat ze dit Breughelfeest het mooiste vond dat ze ooit had meegemaakt.”: zegt Sandra Tiethof, medebestuurder en medeorganisator van de Brueghelstichting.

Clubs en zakenlieden laten zich zien aan de bevolking

De duikvereniging was aanwezig met de alom bekende Neptunus die voor deze gelegenheid in het gezelschap was van een hele mooie zeemeermin. De sportscholen uit Losser gaven acte de préséance. Kinderen konden ponyrijden. Er waren stroopwafels te koop. Er was heel veel muziek. De kraamverzorgsters van NAVIVA hadden een leuke actie. Je kon invullen wat de meest gebruikte jongensnaam in 2017 in de gemeente Losser was.

Het publiek dacht dat dit de namen Sem en/of Daan waren. Het was echter de naam Finn. Er waren 10 mensen met het goede antwoord gaven. Uiteindelijk werd de prijs toegekend aan Melanie Hergink en haar twee Sterre en Siem. Ze ontvingen een leuk Nelamine servies. Er was een kudde schapen te zien. Kinderen dansten op het podium. Een kwakzalver prikte een met etter gevulde puist door.

Een waarzegster voorspelde de toekomst. Op de Brink was meneer Beer met Merel Gerritsen een groot succes. Ook het open podium is voor herhaling vatbaar. En natuurlijk Merel zelf met haar sprankelende liedjes had veel succes. Het was zo druk dat het eetcafé Montana om 15.00 uur haar keuken moest sluiten omdat alle etenswaren uitverkocht waren. De lijst wordt te lang om alle leuke acts op te noemen.

Gastgezinnen gezocht

Uiteraard waren de Böggelrieders en Daansers ook van de partij. Ze organiseren het Internationaal Folkloristisch Festival in Losser van 23 tot en met 25 augustus in 2019 tijdens het Brueghel. Er zijn vele folkloristische groepen uitgenodigd, waarvan vele al hebben toegezegd te komen. Voor deze mensen zoeken ze in genoemde periode onderdak. Dus als je ruimte hebt kun je je opgeven. Het is gezellig en overdag zijn ze in het dorp. Het gaat hoofdzakelijk om een slaapplek en een ontbijtje. De gastgezinnen worden betrokken bij de activiteiten. Voor meer informatie kun je contact opnemen met Bastiaan Schulten 06 5081 7493 of opgeven via info@boggelrieders.nl

Martini Kerlkes

Brueghel en Carnaval ligt heel dicht bij elkaar. De Martini Kerlkes hadden een kraam waar de mensen in één van de duizend vakjes hun telefoonnummer mochten schrijven voor 1 euro. De hoofdprijs was één minuut gratis winkelen bij de supermarkt Jumbo. Zondagmiddag om 14.30 uur waren alle duizend vakjes ingevuld. Burgemeester Cia Kroon dit de trekking van de 15 prijswinnaars. Ze belde persoonlijk met degene die de hoofdprijs had gewonnen.

Voor meer foto's van Sietse klik hier.

   

 

afbeelding van Sietse Smit

Door: Sietse Smit

Redacteur, schrijver en regisseur.