Nieuws

Hellehonddorp De Lutte helemaal gereed voor carnavalsweekend

In tal van plaatsen wordt al een seniorencarnaval georganiseerd. Door De Tuffelkeerlkes wordt deze avond aangeboden aan alle inwoners van De Lutte en omgeving van 60 jaar en ouder. Plaatselijk talent zorgt voor een mooi schouwspel om naar te kijken. 

 

De meest mooie en inventieve creaties krijgt u te zien bij de ‘kleine’ optocht van de leerlingen van onze basisschool. Kom en kijken en moedig ze aan. Happy Fris Party is voor de jeugd tot 16 jaar. Happy Fris betekent hier zeker ‘NIX is de afspraak’. De organisatie is in hadden van de Jeugdcommissie van De Bosdûvelkes. De oudere jeugd gaat die avond feestvieren op het jongerenbal. Een uitmuntende DJ en de nodige blaasmuziek.

Op zaterdag 2 maart is direct in aansluiting op de Losserse carnavalsoptocht de Zotte Zoaterdag in de residentie van De Bosdûvelkes. Een carnavalsfeest waar de gezinnen centraal staan. Er is volop vermaak voor de kleinsten, met o.a. een springkussen. Zondag 3 maart is er een groot feest bij Jossie, carnavalszondag!

Na de grote Twentse optocht is het feest in de feesttempel, waaraan alle carnavalsverenigingen een bezoek brengen. Rosenmontag is dé carnavalsbijeenkomst van De Lutte. Vanaf 14.00 uur start de optocht in De Lutte.

Oud inwoners komen in grote getale met familie en overige inwoners carnaval vieren. De Lutter horeca hebben allemaal verschillende DJ’s maar wel uitwisselbare munten voor de consumpties. In De Vereeniging is er ook ruimte gemaakt voor de aller kleinsten. Kortom: De Lutte is klaar voor het zottenfeest.

afbeelding van Ingrid Legters

Door: Ingrid Legters

Ingrid Legters redactiespil van Hallo Losser, huis-tuin en keuken journalist en bestuurslid