Nieuws

Henri Brookhuis laat voetsporen na op Breughelpad

Het Bruegheliaans Festijn wordt officieel geopend door de onthulling van een nieuwe voetstapper. Dit jaar zet Henri Bookhuis, voorzitter van Centrum Management Losser én van muziekvereniging Excelsior zijn voeten in het Breughelpad.

Brueghelpad .

Het Brueghelpad is een ‘walk of fame’ waar markante Lossernaren hun voetstappen vereeuwigen. Het gaat om mensen die in Losser geboren zijn of er wonen en die Losser een bepaalde mate van bekendheid hebben gegeven.

Voorzitter.

De organisatie spreekt lovende woorden over Brookhuis: Grootste in zijn soort, heel musicerend Nederland kent Losser. PR behartiger van Excelsior Losser Coördinator, kieskring Losser van de ledenraad van de Rabobank Twente Oost. Lid van het cooperatiefonds Rabobank Twente Oost. Voorzitter van Centrum Management Losser, CML. Zitting in diverse werkgroepen, klankbordgroepen en denktanks in Losser en er buiten. Voorzitter van de personeelsvereniging Hartman en lid van het IKT. Lid van Port of Twente en adviseur van iedereen die er om vraagt.

Sinds 1999 actief met uit de WWB halen van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt en deze weer in laten stromen in de arbeidsmarkt. Speeddater en mensen met afstand tot de arbeidsmarkt weer aan het werk of een opleiding brengen. Bruggenbouwer: brengt bestuurders in de regio met elkaar in contact.

Organiseren van events: o.a. Koets’n Keerls, Concert van de zeebodem met Jan Ensink. Concert 70 jaar bevrijding Losser. Mensen en verenigingen bij elkaar brengen of dit nu binnen of buiten Losser is. Belangen van hen behartigen. Verbinden leidt tot samenwerken. Samenwerken leidt succes, uitdagingen en saamhorigheid.

Dit leidt tot kwaliteit van wonen. Niets is teveel, nooit thuis. Altijd of de zaak of de gemeente of de muziek. Heel breed net werk, prive, zakelijk als ambtelijk, relatie tot in Den Haag als tot in buitenland. Daardoor vaak present op bijna elk evenement.

Promotor.

Promotor van Losser. Twitteraar van alles waar Losser beter van wordt. Ideeen generator waar maar weinigen een rem voor hebben. Laat Den haag ook weten wat er speelt. Zo weet onze minister president wat er speelt met re-integratie vanuit de wwb in Losser.

Losserse ondernemers mee naar Rotterdam om te netwerken en beter met elkaar om te gaan. Alles zonder bejag, hij heeft geen zakelijk belang, alleen het belang van ons Losser.

Zijn motto: Onder druk wordt alles vloeibaar.

afbeelding van Peter Langela

Door: Peter Langela

Peter Langela (1962) is nieuwsredacteur en bestuurslid van Hallo Losser en van RTV-Losser. Hij is ondernemer en werkt daarnaast voor  als start-up coach voor Novel-T en EIT Digital. Peter is actief op Twitter, Instagram en LinkedIn.