Nieuws

Heren Zwemclub Losser kampioen waterpolo

De Losserse waterpoloheren zijn op zondag 15 maart in het Enschedese Slagmanbad kampioen geworden door met 3-14 te winnen van EZC 2.

Met nog 4 wedstrijden te spelen kon de vlag al in top, wat wel aangeeft met wat voor een overmacht ZC Losser in deze klasse geheerst heeft Losser was in dezelfde klasse het afgelopen jaar ook al kampioen geworden, maar door een sanctie van de KNZB (3 jaar geleden was het 1e team teruggetrokken) mocht er niet gepromoveerd worden. 

Door dit nieuwe kampioenschap is dat gebeuren recht getrokken. Het aankomend seizoen zal er in de 1e klasse Regio Oost gespeeld worden. De verwachting is, dat ZC Losser dan in de bovenste helft van de ranglijst zal mee gaan spelen.

De kampioenswedstrijd was voor Losser een formaliteit. Iedereen was aanwezig. Ook waren er talrijke supporters vanuit Losser meegekomen en al voor de wedstrijd was de sfeer al uitstekend. Het wedstrijdverloop hielp hierbij ook wel mee. Al snel werd een voorsprong genomen en deze liep ook snel op. De teller bleef bij het eindsignaal staan op 3-14, en daarmee waren de laatste punten die nodig waren voor het kampioenschap binnengehaald. 

Na afloop werd het feest tot in de late uurtjes gevierd, maar de afspraak werd wel gemaakt dat de intentie is om ook de laatste 4 wedstrijden van deze competitie te gaan winnen.

Nipte maar verdiende winst voor waterpolo dames.

De waterpolodames van ZC Losser hebben afgelopen zaterdagavond nipt, maar verdiend gewonnen van WS Twente uit Hengelo. Losser heeft hiermee de 3 punten binnengehaald die nodig waren voor een langer verblijf in de 2e klasse bond. De resterende 4 wedstrijden kunnen zonder druk worden gespeeld. De doelstelling, de 8e plaats op de ranglijst is behaald.

De nieuwe doelstelling is om zoveel mogelijk van de resterende 4 wedstrijden te winnen. Losser en WS Twente hadden beiden de instelling om aanvallend te spelen. WS Twente nam het voortouw door halverwege de 1e periode een 0-1 voorsprong te nemen. Losser maakte snel daarop gelijk, maar de Hengelose ploeg liep daarna vlot uit naar een 1-3 voorsprong. Losser nam in de rust van de 1e en 2e periode maatregelen om de schutters van de tegenstander wat eer aan banden te leggen. Dit lukte gedurende de rest van de wedstrijd prima.

Vanuit deze verdedigende discipline werd de basis gelegd voor goede aanvallen. In de tweede periode werd dit beloond met drie fraaie Losserse treffers, allen ontstaan uit een overtalsituatie. De derde periode gaf hetzelfde spelbeeld. Losser verdedigde prima en kon bij goede omschakelmomenten zelf scoren. Met een 6-3 stand werd aan de laatste periode begonnen.

Na het missen van aan aantal goede kansen van Losserse zijde kon WS Twente halverwege deze periode de 6-4 scoren. Met nog 31 seconden op de klok konden de Hengelosen de aansluitingstreffer scoren, maar de resterende tijd kon Losser zonder verdere kleerscheuren uitspelen.

Tussenstanden: 1-3, 4-3, 6-3, 6-5.
Doelpunt Losser: Theresia Korfage3, Monique Velthuis, Judith Greftenhuis en Josephien Wigger.

Foto's van de kampioenen:

Heren Zwemclub Losser kampioen waterpolo

Heren Zwemclub Losser kampioen waterpolo

afbeelding van Peter Langela

Door: Peter Langela

Peter Langela (1962) is nieuwsredacteur en bestuurslid van Hallo Losser en van RTV-Losser. Hij is ondernemer en werkt daarnaast voor  als start-up coach voor Novel-T en EIT Digital. Peter is actief op Twitter, Instagram en LinkedIn.