Nieuws

Herfstproject van IVN-Losser

Van 21 tot en met 2 october verzorgde de afdeling Losser van het Instituut voor Natuureducatie weer het jaarlijkse herfstproject voor de basisscholen van de gemeente Losser.

Er deden 7 basisscholen mee met in totaal zo´n 170 leerlingen van groep 7. De bedoeling is kinderen zich meer bewust te laten maken met de natuur om ons heen en deze ook meer te waarderen. Daarvoor kwamen ze naar het bos van de Duivelshof. Begeleid door vrijwilligers van het IVN zochten de kinderen naar verschillende soorten paddenstoelen en ook spinnenwebben, er werd met een grondboor gekeken hoe de grond in het bos er uit ziet, naar vraatsporen aan bladeren gekeken, enz.

Er waren van te voren valpotjes voor insecten ingegraven en de leerlingen keken wat voor dieren er in gevallen waren. Er werden allerlei kevers, spinnen en miljoenpoten gevonden.

afbeelding van Peter Langela

Door: Peter Langela

Peter Langela (1962) is nieuwsredacteur en bestuurslid van Hallo Losser en van RTV-Losser. Hij is ondernemer en werkt daarnaast als start-up coach voor Universiteit van Twente, Novel-T en imec. istart. nl. Peter is actief op Twitter, Instagram en LinkedIn.