Nieuws

Hondengeleiders zijn opzoek…

De hondengeleiders van Politie Twente en Noord Oost Gelderland hebben hun keus laten vallen om te gaan trainen in het dorp Losser.

Dit zal op de openbare weg zijn, het centrum of andere openbare plaatsen. Dit om zo realistisch mogelijk te oefenen. Het oefenen is een aanvulling op de reguliere basis training van de honden en hun geleiders. Naast trainingen op deze openbare plaatsen willen ze ook bij mensen thuis oefenen.

Wat dit precies inhoudt is het nabootsen van bijv. een gepleegde inbraak. En dan het nut van de hond hierbij optimaal beoefenen dan wel gebruiken. Ze zijn dus opzoek naar enthousiaste mensen die hun “huis” maar meer de omheinde tuinen of erven hiervoor ter beschikking willen stellen. Een middenwoning in een blok huizen kan ook net zo nuttig zijn dan een vrijstaande woning met groot erf.

Heb je interesse? Laat het hen dan weten via een PB. Met vermelding van uiteraard naam, adres en telf nr. en eventueel beschikbare dag(en)

Dus zie je de komende tijd Politiehondengeleiders door het dorp lopen, schrik dan niet maar weet dat het een oefening kan zijn.

afbeelding van Ingrid Legters

Door: Ingrid Legters

Ingrid Legters redactiespil van Hallo Losser, huis-tuin en keuken journalist en bestuurslid