Nieuws

Huis onder de loep van een wooncoach

Wethouder Marcel Wildschut en zijn echtgenote Jolanda hebben een beroep gedaan op de wooncoach Willy Nijhuis. Sinds juli dit beschikt de gemeente Losser over drie wooncoaches. Het zijn vrijwilligers die als onafhankelijk adviseur inwoners van Losser van woonadvies dienen. Ze houden elke eerste donderdag van de maand spreekuur in de bibliotheek van 14.00 - 16.00 uur. Dit spreekuur is bestemd voor alle inwoners van de gemeente Losser.

Wensen

De wooncoaches gaan op bezoek bij de aanvrager om hun woning te bekijken. Hij bespreekt de woonwensen met de huiseigenaren en gaat in het huis op onderzoek uit. Wensen gaan veelal in de richting van energiebesparing, isolatie, zonnepanelen en veiligheid. Willy heeft het huis van Marcel en Jolanda bekeken en gaat daarover op korte termijn een rapport uitbrengen. Hij geeft adviezen met betrekking tot de gestelde vragen maar ook over niet gestelde vragen. Als hij in een huis bijvoorbeeld een vocht doorlatend dak ontdekt zal hij dat ook in zijn rapportage meenemen. Ook kijkt hij naar wat te verbeteren is in een woning. In zijn rapportage neemt hij ook mee welk bedrijf de werkzaamheden kan uitvoeren, maar dit is natuurlijk geheel vrijblijvend. Ook kijkt hij naar de mogelijkheden om subsidie aan te vragen voor bijvoorbeeld isolatie en zonnepanelen. Hij wijst de weg die bewandeld moet worden om de subsidie te verkrijgen.

Het onderzoek en de rapportage van de wooncoach zijn geheel gratis. Willy zegt dat in de gemeente Losser ongeveer 15 huishoudens gebruik hebben gemaakt van de adviezen van hem of zijn twee collega’s. Marcel Wildschut wil de inzet van de wooncoaches graag een boost te willen geven. Het milieu en de portemonnee zijn gediend met energiebesparing. Nadere informatie is ook te vinden op www.duurzaamthuistwente.nl

 

afbeelding van Sietse Smit

Door: Sietse Smit

Redacteur, schrijver en regisseur.