Nieuws

Huldiging Moniek Nijhuis door de gemeente Losser

Vanochtend, maandag 29 december 2014, is Moniek Nijhuis op het gemeentehuis gehuldigd, met name voor haar prestaties op de WK Korte baan in Doha waar zij onlangs 2 bronzen medailles behaalde.

Moniek is na het behalen van haar zwemdiploma’s haar zwemcarrière begonnen bij Zwemclub Losser, met Sia Telkamp als haar eerste trainster. Daarna is ze op 12 jarige leeftijd vertrokken naar OZ&PC. Hoe haar verdere carrière als zwemster er uit ziet kan iedereen het beste zelf gaan lezen op haar website: http://www.monieknijhuis.com/content/  

Onder begeleiding van chauffeur Michael Sijbom (burgemeester van Losser) kwam Moniek omstreeks half elf aan op het gemeentehuis. Familie, vrienden, leden van onze club en belangstellenden waren hierbij aanwezig. Wethouder Joop Hassink had een fraaie toespraak over de gehele zwemcarrière van Moniek, maar ook wat zij en haar familie er allemaal voor moest doen en laten. Door haar opvallende prestaties is zij bij de huldiging benoemd tot sportambassadeur van de gemeente Losser. Van de gemeente kreeg ze een waardebon van 1250 euro voor de aanschaf van een MacBook om contact te houden met de gemeente Losser.

Na de toespraak werd burgemeester Sijbom van chauffeur omgetoverd tot interviewer. Met leuke gesprekjes met natuurlijk Moniek, maar ook haar moeder, Sia Telkamp en de oud-trainer van OZ&PC Joop Rijssemus kreeg iedereen een idee hoe haar zwemcarrière is opgebouwd. Maar het verhaal is nog niet helemaal af. In 2016 wachten de Olympische Spelen van Rio de Janeiro. Na een 6e plek op de 100 meter schoolslag heeft Moniek haar zinnen gezet op een verbering van deze prestatie.

We blijven haar in de gaten houden en wensen haar veel succes in de toekomst.

afbeelding van Jack Scholtens

Door: Jack Scholtens

Jack Scholtens is werkzaam in verzorgingshuis Maartens-Stede in Losser en is bestuurslid van de Historische Kring Losser.