Nieuws

IkPas-campagne in Losser van start gegaan

In Losser hebben Prins Brian I van de Gaffel Aoskes en wethouder Jan Martin van Rees samen afgesproken om 40 dagen lang geen alcohol te drinken. Hiermee zijn ze vandaag 15 februari gestart. 

Bewuster

Jan Martin van Rees, wethouder Losser: “Het gebruik van alcohol is veel te vanzelfsprekend. Een maandje zonder maakt ons daarvan bewust en helpt om het nut van onze ingesleten gewoonten eens te heroverwegen”. Van Rees, is sinds 3 januari alcoholvrij en voelt zich prima. Het is wel zoeken naar leuke alternatieven. Prins Brian heeft zijn pak op een paspop meegebracht, dit in het kader van IkPas. Brain doet graag mee, na een geweldig carnavalsseizoen bewuster met alcohol om te gaan. Nu stopt hij dan ook vanaf deze dag en is 30 dagen alcoholvrij.

Niet alcoholhoudende kaart

De IkPas actie wordt actief gepromoot door GGD Twente en Tactus. En ook de Losserse horeca steunt de actie: Desirée Kok namens Horeca Nederland, afdeling Dinkeldal: “Ook als Horeca vinden we dit een heel goed initiatief. Ook nu al ontvangen we veel gasten die geen alcohol willen gebruiken. Daarom hebben we altijd een variëteit aan niet alcoholhoudende dranken op onze kaart staan, die we ook op gepaste wijze serveren.”

Waarom deze actie

Marja van Jokhorst legt uit waarom deze actie is gestart: Veel mensen hebben onbewust een patroon te hebben aangenomen waarbij het vanzelfsprekend is dat ze vrijwel dagelijks meerdere glazen alcohol drinken. Door leerervaringen op te doen in de IkPas-periode word je je bewuster in het maken van een keuze om wel of niet te drinken, doorbreek je vastgeroeste patronen en is alcohol niet meer vanzelfsprekend.
Veel deelnemers van IkPas ervaren ook positieve lichamelijke veranderingen; ze voelen zich fitter en scherper, slapen beter, vallen af en hebben een betere huid.

Of je het nu doet om af te vallen, jezelf fitter te voelen of om jezelf uit te dagen; dankzij IkPas word je bewuster van je alcoholgebruik. We vragen je niet om te stoppen met alcohol, maar om een pauze in te lassen.

Doe ook mee en drink 30 of 40 dagen lang geen alcohol!

Prins Brian I en Jan Martin van Rees nodigen iedereen uit om ook actief mee te doen aan IkPas. Dat kan heel eenvoudig door je aan te melden op www.ikpas.nl

Voor de deelnemers hebben is er een speciaal polsbandje klaar liggen op het gemeentehuis.

afbeelding van Ingrid Legters

Door: Ingrid Legters

Ingrid Legters redactiespil van Hallo Losser, huis-tuin en keuken journalist en bestuurslid