Nieuws

Inloopbijeenkomst Losser herinrichting van het Dinkeldal

Op donderdag 20 april houden waterschap Vechtstromen en de gemeente Losser een inloopbijeenkomst voor de herinrichting van het Dinkeldal.

De avond staat in het teken van de plannen voor het deel tussen de Goormatenweg en de Hoofdstraat (achter industrieterrein De Pol). Tussen 17.00 en 20.00 uur ben je van harte welkom in Hotel Café Restaurant Smit (Brinkstraat 34) om kennis te nemen van deze plannen en vragen te stellen.

Dinkel

Het Dinkeldal is aangewezen als Natura2000-gebied. Dat betekent dat er maatregelen moeten worden genomen om de natuur in stand te houden. Voor het deel tussen de Duitse grens bij Glane en de Hoofdstraat bij Losser is in afstemming met de provincie, gemeente, het waterschap en Staatsbosbeheer een concept schetsontwerp gemaakt. De Dinkel gaat hier (deels) weer meanderen en er komt ruimte voor water en natuur. In het concept schetsontwerp is tevens een verlenging van het Lagapad achter het industrieterrein De Pol opgenomen. Voor meer informatie over Natura2000 check www.overijssel.nl/dinkeldal. 

Je bent welkom op donderdag 20 april tussen 17.00 en 20.00 uur!

afbeelding van Ingrid Legters

Door: Ingrid Legters

Ingrid Legters redactiespil van Hallo Losser, huis-tuin en keuken journalist en bestuurslid