Nieuws

Internationaal Folkloristisch Festival Losser

Tijdens het Bruegheliaans festijn 2019 presenteren de Losser Böggelrieders & Daansers ’t Internationaal Folkloristisch Festival in Losser op zaterdag 24 en zondag 25 augustus.

Samen 100 jaar jong geeft extra dimensie

Dit geeft een extra dimensie aan het Bruegheliaans festijn Losser in hun 35 jarig bestaan. De Losser Böggelrieders & Daansers bestaan dit jaar 65 jaar. Ze pakken breed uit en zij hebben folkloristische groepen uit Italië, Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland en Nederland uitgenodigd. Bij de Oude Toren wordt een royaal podium gebouwd waar de groepen optreden.

Internationaal Folkloristisch Festival Losser

Gasten onder dak

Vorig jaar is men al begonnen met het werven van gastgezinnen voor de gasten die in augustus naar Losser komen. Heel veel mensen boden onderdak aan en er zijn nog maar weinig plekken nodig. Mocht u nog gastgezin willen zijn dan kunt u dat melden op info@boggelrieders.nl.

Internationaal Folkloristisch Festival Losser

Carnavalsoptocht

De Losser Böggelrieders & Daansers zouden de Losser Böggelrieders & Daansers niet zijn als ze dit jubileumjaar niet op een zeer ludieke manier onder de aandacht brengen. Ze doen al vele jaren mee in de Losserse carnavalsoptocht en wisten menig prijs in de wacht te slepen. Ook dit jaar doet de groep mee en menig toeschouwer zal verrast zijn over de uitdossing dit jaar.

Internationaal Folkloristisch Festival Losser

afbeelding van Sietse Smit

Door: Sietse Smit

Redacteur, schrijver en regisseur.