Nieuws

IVN-Losser gaat weer van start.

IVN-Losser is een lokale organisatie, onderdeel van het landelijke IVN, die mensen in hun eigen leefomgeving bij de natuur betrekt. In je tuin, op je balkon, in je buurt en verder weg. IVN laat jong en oud beleven hoe leuk, leerzaam, gezond en belangrijk natuur is. Zelf leren, beleven, doen en kennis overdragen aan kinderen en volwassenen.

De eerste activiteiten voor januari dienen zich aan:

  • 14 januari Landschapsbeheer: IVN-vrijwilligers werken 1 X per maand op zaterdag aan het onderhoud in het natuurgebied Duivelshof, ingang Lossersestraat van 9.00 – 12.00 uur. Voor koffie en koek wordt gezorgd.
  • 22 januari Scharrelkids Winter: hoe overleven dieren en planten in de winter? Zondag in het Arboretum Poort-Bulten in De Lutte. Start van 11.00 – 12.30 uur, vooraf aanmelden op e-mailadres  ivn.losseroldenzaal@gmail.com. Deze Scharrelkids activiteit wordt ieder seizoen georganiseerd en begeleid door gidsen van IVN-Losser in samenwerking met IVN-Oldenzaal. De afsluiting is om 14.00 uur.
  • 29 januari Winterwandeling: deze jaarlijkse wandeling op zondag is voor iedereen vrij toegankelijk. Start van 10.00 – 14.00 uur vanaf de parkeerplaats bij restaurant De Stroper, Bentheimerstraat 25 in De Lutte. De gratis routebeschrijving is in het pannenkoekenrestaurant verkrijgbaar. Er is een route van ruim 1 uur of een route van ruim 2 uur. Stevig en waterdicht schoeisel wordt aanbevolen.

IVN-Losser doet echter nog meer. De gidsen begeleiden basisschool leerlingen in de lente en de herfst, we onderhouden de kruidentuin bij Oldehove & Maartens-Stede. Er is een vlinderwerkgroep, ook zijn er mogelijkheden voor nieuwe activiteiten. Men kan ook cursussen volgen via de IVN. Voor leden worden er excursies georganiseerd.

Om deze activiteiten te realiseren kan het IVN-Losser per project hulp goed gebruiken. Voorkennis van de natuur is niet noodzakelijk. Wilt u IVN-Losser iets laten weten of wilt u meer weten over IVN-Losser dan kunt u de site www.ivn.nl/afdeling/losser of facebook www.facebook.com/IVNLossser bezoeken.

 

afbeelding van Ingrid Legters

Door: Ingrid Legters

Ingrid Legters redactiespil van Hallo Losser, huis-tuin en keuken journalist en bestuurslid