Nieuws

Jaimi van Essen hoog op lijst D66 Overijssel

Aanstaande 17 november 2018, tijdens een regionale bijeenkomst, wordt de concept kandidatenlijst van D66 voor de aanstaande Provinciale Statenverkiezingen (20 maart 2019) gepresenteerd. Jaimi van Essen is één van de trotse kandidaten op de lijst. De voormalige Twentse kandidaat voor de Tweede Kamerverkiezingen en huidig raadslid in Losser staat op een tweede plek op de lijst. D66 heeft momenteel vijf zetels in de Staten.

Twente en Overijssel belangrijk voor elkaar

Voor Twente is het belangrijk dat zij goed vertegenwoordigd wordt in het Provinciehuis in Zwolle: “Goede regionale vertegenwoordigd in de Staten zorgt ervoor dat we lokale en regionale uitdagingen nog beter op de agenda krijgen”, aldus Jaimi van Essen. “Denk bijvoorbeeld aan de energietransitie in Twentse steden en dorpen, de bereikbaarheid van onze regio per trein en auto of de samenwerking met Duitsland. De provincie is voor dit soort regionale en lokale uitdagingen onmisbaar.”

Leden geven hun mening

Voordat de kandidatenlijst definitief is, mogen de leden van D66 Overijssel de komende weken hun mening geven over de volgorde van de lijst. Tot dat moment, maar ook na de verkiezingen van maart 2019, blijft Van Essen betrokken bij de Losserse politiek.

 

 

 

afbeelding van Ingrid Legters

Door: Ingrid Legters

Ingrid Legters redactiespil van Hallo Losser, huis-tuin en keuken journalist en bestuurslid.