Nieuws

Johan Effing: fraai februariweer breekt records

Het fraaie februariweer van dit weekend zorgt voor een nieuwe datumrecord. Weerman Johan Effing spreekt van een vet datumrecord.

"Het was voor mij toch een verrassing dat de temperatuur zo ver opliep" zegt de 84-jarige weerman van Hallo Losser. "Twente registreerde 16.1 en weerstation Losser 16.5 graden. De 16.1 graden was voor de Twentse reeks zelfs een vet datumrecord. Het eerste van 2019 Heb er maar gelijk een grafiekje van gemaakt om het te laten zien. De luchtvochtigheid 33% viel me wat tegen had gedacht dat dit wel onder 30% uit zou komen. Misschien dat het morgen of de dagen er na lukt.  Het was een prachtige dag en heb de tuinstoelen maar te voorschijn gehaald".

Net geen vorst

Met een maximum op Twente van 14.1 graden is gisteren de temperatuur van 12.2 graden van 16 februari 1998 heengegaan. Dat betekende voor de Twentse reeks het tweede datumrecord van 2019" zegt Effing. "Gisternacht net geen vorst, vanmorgen wel bijna -1 graad op weerstation Losser. Op Twente ging de temperatuur onderuit  naar ruim -1 graad en vlak boven het gras tegen de – 5 graden aan. De juiste temperatuur kan ik niet meenemen omdat de temperatuur zo vlak tegen zonsondergang vaak nog iets verder onderuit gaat".

Kijk voor een dagelijks weerpraatje vanuit het Weerstation Losser op http://www.weerstationlosser.nl.

afbeelding van Peter Langela

Door: Peter Langela

Peter Langela (1962) is nieuwsredacteur en bestuurslid van Hallo Losser en van RTV-Losser. Hij is ondernemer en werkt daarnaast als start-up coach voor Universiteit van Twente, Novel-T en imec. istart. nl. Peter is actief op Twitter, Instagram en LinkedIn.