Nieuws

Johan Effing: warme mei maand

Volgens weerman Johan Effing kan de mei maand wel eens een stuk warmer worden dan normaal. En dat is voor veel Lossernaren goed nieuws na de koude en natte April-doet-wat-ie-wil maand.

Wordt mei warmer dan normaal?

"Woensdag staan we dan aan het beging van een periode met opvallende hoge temperaturen voor mei. Vooral donderdag Hemelvaartsdag- Bevrijdingdag lijkt een prachtige dag te worden" vertelt de Losserse weerman. "Er zijn berekeningen dat hier langs de oostgrens de zon 12.5 uur kan schijnen. De krachtige meizon zou dan de temperatuur tot tegen de 20 graden kunnen laten oplopen bij een iets toenemende oosten wind".

"Ook na donderdag blijven de berekeningen er goed uitzien. Kreeg al berichten binnen dat mei wel eens warmer kon gaan verlopen dan normaal. Wij vullen bij de Weergenotengroep een poll in, uit deze hoek kwamen deze commentaren. Niet zo verwonderlijk, want na twee te koude maanden en dat in een opwarmend klimaat zou het die kant wel eens op kunnen gaan" aldus Effing vanuit zijn weerstation aan de Houtstraat.

Kijk voor dagelijkse weerberichten van Johan Effing op www.weerstationlosser.nl.

afbeelding van Peter Langela

Door: Peter Langela

Peter Langela (1962) is nieuwsredacteur en bestuurslid van Hallo Losser en van RTV-Losser. Hij is ondernemer en werkt daarnaast voor de Universiteit van Twente als business developer bij Novel-T. Peter is actief op Twitter als @peterlangela.