Nieuws

Judo Losser doet ervaring op tijdens distrctskampioenschap Markelo

Afgelopen zaterdag waren er de districtskampioenschappen voor de onder 12 en de onder 18 jarigen in Markelo. Als je bij de laatste 4 vier eindigt bij de onder 18 jarigen kun je je plaatsen voor het NK onder 18. 

Max Faasen en Sem ter Bekke kwamen uit in de poule onder 38 kilo, een sterke poule met 18 judoka's. Max verloor helaas zijn twee partijen tegen de Jong en Wolsink en hier hield de wedstrijd voor hem op. Sem moest in zijn eerste partij aantreden tegen Nijmeijer. Deze partij weet hij met een houdgreep te winnen. Ook zijn tweede partij tegen van Londen wint hij met een houdgreep. De derde partij verliest Sem met ippon van de Booij. De vierde partij om Brons is tegen Haveman deze wordt ook verloren, hiermee houdt het voor Sem op en eindigt hij op een 5e plaats in een sterk deelnemersveld!

Thomas Bruinink deed voor het eerst mee in de onder 18 jaar. Thomas had een poule met 7 judoka's en kwam uit in de  onder 50 kilo. Zijn tegenstanders waren helaas een maatje te groot, waardoor hij na twee partijen het strijdveld moest verlaten. De heren nemen alle drie weer een ervaring mee naar huis!

afbeelding van Theo Kip

Door: Theo Kip

Woon sinds 1982 in Losser. Verzorg voor Hallo Losser "Sport en Hobby" en Duurzaamheid / Energietransitie.