Nieuws

Kak->Zak->Bak

Dit was de tekst die kinderen van de verrekijker en de Immenhof op een spandoek vrijdagmorgen 15 juni. Wethouder Marcel Wildschut onthulde de eerste hondenpoepbak in de gemeente Losser. Dit artikel is inclusief de beelden gemaakt door RTV-Losser 

Samen met de kinderen

Hij deed dat samen met de kinderen van genoemde scholen. Florens en Walijne die het spandoek droegen zeiden beide gelukkig te zijn met het feit dat de gemeente nu gehoor geeft aan de wens van de schoolkinderen om maatregelen te nemen tegen de overlast van hondenpoep. De eerste hondenpoepbak is geplaatst op de Hogeweg kruising Jan Jansstraat bij het voormalige voetbalveld van TAR. Hier spelen heel veel kinderen.

Leerlingenraad

De leerlingenraden van de scholen zijn al heel lang bezig om de gemeente te bewegen maatregelen te nemen. Hoe mooi is het dan dat zo’n inspanning beloond wordt. Ook op educatief gebied een opsteker voor de scholen. Voorafgaand aan deze onthulling hebben de kinderen flyers in de buurt rondgebracht waarin de hondenbezitters er op geattendeerd worden dat ze de uitwerpselen van de honden in de daarvoor bestemde bakken gedeponeerd dient te worden. De flyers gingen vergezeld van poepzakjes. Dierenwinkel Pets en Co heeft 300 rollen met poepzakjes gesponsord, deze zijn samen met de flyers uitgedeeld.

Boa’s

Wethouder Marcel Wildschut gaf in zijn toespraak aan dat de hondenpoepbakken op vele punten in de gehele gemeente Losser geplaatst zullen worden. Ook overweegt men om hondenuitlaatveldjes aan te leggen. De volgende maand komen Boa’s, bijzondere opsporingsambtenaren, controleren of de hondenuitlaters zich aan de regels gaan houden en de poep gaan opruimen van hun honden. In het begin zal er voornamelijk gewaarschuwd worden. Mocht men zich in de toekomst toch niet aan de regels houden, gaan ze over tot het opleggen van boetes.

Coördinator

De gemeente Losser heeft een coördinator, Maarten Hijkoop, projectleider afdeling openbare werken, team IBOR (Inrichting Beheer Openbare Ruimte) aangesteld om alles in goede banen te leiden. Moeder Cindy met in het gezelschap van haar hond en haar zoontje Bodhi (5), die op één van de genoemde scholen zit zegt: “Ik ben eigenaar van een hond en ik heb er een hekel dat mensen de poep van hun honden zomaar laten liggen. De kinderen spelen hier in op het veld en in de bosjes. Het is dan bijzonder vervelend dat kinderen onder de hondenpoep komen te zitten. Ik ben blij dat de gemeente nu maatregelen gaat nemen om deze overlast terug te dringen.”

Video gemaakt door RTV-Losser

afbeelding van Sietse Smit

Door: Sietse Smit

Redacteur, schrijver en regisseur.