Nieuws

Kanoactiviteiten Brilmansdennen

Het weekend van 15 en 16 september was het laatste weekend van de Nederlandse kanopolo competitie, die in Uithoorn werd gespeeld. Kanopolo is een dynamische balsport, een mix van waterpolo, rugby en kanoën waarbij twee teams van 5 spelers proberen in 2 x 10 minuten zoveel mogelijk doelpunten te scoren in het doel dat op twee meter hoogte vanaf het water hangt.

Kanopolo Team Tilikum Kampioen,

Het team van Tilikum uitkomende in de derde klasse startte het weekend met een lichte voorsprong op de concurrentie. Op zaterdag stonden de laatste wedstrijden uit de voorronde op het programma deze werden allemaal gewonnen, zodat Tilikum zich als nummer 1 plaatste voor de play-off. Zondag ochtend was de eerste wedstrijd tegen Euro, de lokale concurrent bestaande uit studenten van de UT Twente. De eerste helft moest iedereen nog wakker worden en verliep chaotisch, in de tweede helft werd orde op zaken gesteld zodat Tilikum met 4-2 winst van het veld ging. De halve finale was tegen het gestructureerde UKC1, door goed verdedigend werk en een paar strak opgezette aanvallen werd deze wedstrijd toch met 4-1 gewonnen en de finale gehaald. In de finale ging Tilikum flitsend van start en stonden binnen 10 seconden met 1-0 voor, dit was een complete verrassing voor het jonge team van Keistad, waarna Tilikum verder uitliep naar 3-0, Keistad herpakte zich langzaam scoorde nog een paar keer maar Tilikum speelde de wedstrijd gecontroleerd uit en wonnen met 5-3 en kon na een geslaagd sportief weekend met de beker naar Twente.

Lijkt het jou ook leuk om mee te doen met deze supersnelle spectaculaire balsport dan kan dat vanaf zaterdag 27 oktober trainen we weer op zaterdag middag van 14.30 tot 16.00 uur in het zwembad Brilmansdennen te Losser. Kanovereniging Tilikum biedt een breed scala aan kano activiteiten kijk daarvoor op de site www.tilikum.nl