Nieuws

KIES 

KIES staat voor kinderen in echtscheiding situatie. KIES is een preventief hulpprogramma ontwikkeld voor en vanuit de behoefte van het kind met gescheiden ouders in de leeftijd van 8 tot en met 12 jaar op de basisschool.

Positief zelfbeeld

KIES leert kinderen en ouders de scheiding beter te begrijpen, te verwoorden wat de scheiding voor hen betekent en hun vragen en angsten te uiten. KIES draagt bij aan gedragsverandering van kind en ouder, positief zelfbeeld, zelfvertrouwen en manieren om gevoelens te uiten in een veilige sfeer.

Ouderbijeenkomst

De training wordt gegeven vanuit de gemeente Losser, afdeling WIJZ door een gecertificeerde KIES coach. De eerste bijeenkomst zal plaatsvinden op: 10 april en daarna: 17/4, 24/4, 8/5, 15/5, 5/6, 12/6, en 19/6 (in totaal 8 bijeenkomsten). Vooraf is er een ouderbijeenkomst en nadien een evaluatie (data volgt nog). De locatie wordt te zijner tijd bekend gemaakt, de bijeenkomsten vinden in Losser plaats. Ouders kunnen hun kind aanmelden via m.torn@losser.nl met de vermelding van aanmelding KIES en er wordt dan contact met ouders opgenomen door de KIES coach.

Vragen

Ook mag u bij vragen mailen naar m.torn@losser.nl. Dan wordt er contact opgenomen met u door de KIES coach die de training geeft. De training is kosteloos. Er zijn nog enkele plekken beschikbaar. Meer informatie is ook te vinden op www.kiesvoorhetkind.nl

afbeelding van Sietse Smit

Door: Sietse Smit

Redacteur, schrijver en regisseur.