Nieuws

Kinderdagverblijf  “De Bonte Koe ”gaat uitbreiden

Het kinderdagverblijf “De Bonte Koe” in Losser gaat uitbreiden. Sinds maart 2012 runnen moeder (Mirjam) en dochter (Monique)  Loos het agrarische kinderdagverblijf aan de Honingloweg 30a. En nu wordt er druk gebouwd omdat er een BSO (buiten schoolse opvang) komt.

Hoe is het eigenlijk zo ontstaan

Monique vertelt: Onze opvang bestaat eigenlijk nog niet eens zo lang. Vroeger maakte het deel uit van de boerderij van mijn vader die er een veeteeltbedrijf in had met varkens en koeien. Rond 2010 kreeg ik een idee van een eigen kinderopvang.  Dat werd gevoed omdat ik zelf ook als leidster in een kinderdagverblijf werkte. Ik vertelde het idee aan mijn ouders en die waren ook enthousiast. Er werd een plan gemaakt en in 2011 werd de grote varkensschuur helemaal verbouwd en startten mijn moeder en ik het kinderdagverblijf onder het motto “varkens eruit, kindjes erin”.

Mirjam vult aan: “ Het speciale aan ons verblijf is dat het een agrarische kinderopvang is. Dit houdt in dat de kinderen omgang hebben met dieren.  Ze rapen eieren in het kippenhok , aaien de konijntjes en geven buiten de geitjes, kippen en konijnen eten. Daarbij hebben we veel ruimte om te spelen. Zowel binnen als buiten.

Momenteel hebben we drie groepen, t.w. de babygroep (de kalfjes) en de peutergroepen de koetjes en de stiertjes ( 2-4 jaar). We hebben zo’n 40 kinderen per dag en werken met 17 leidsters, waarvan sommigen in deeltijd. We hebben een behoorlijke wachtlijst om kinderen hier onder te brengen.

B.S.O.

Momenteel bouwen we een spiksplinternieuw onderkomen, waar we o.a.  buitenschoolse opvang gaan onderbrengen. Er komt ruimte voor 2 x 20 bso kinderen die hier ’s middags na schooltijd zullen komen. ’s Morgens is er plaats voor peuterspeelzaal/opvang, waar kinderen gedurende 3 uur kunnen wennen, ter voorbereiding op de basisschool. We gaan ook starten met een verticale groep,  wat inhoudt dat kinderen van 0 tot 4 jaar bij elkaar zitten. De nieuwbouw is in volle gang en we hopen dat we op 2 januari met ons nieuwe project kunnen starten.


 

afbeelding van Henri Schuite

Door: Henri Schuite