Nieuws

Kinderen helpen kinderen

Een grote groep kinderen van de Brede school aan de dominee Pasmastraat in Overdinkel kwamen donderdagmiddag naar de winkel Mainstreet aan de Hoofdstraat in Overdinkel. Ze waren, onder leiding van de leerkrachten Anne van Achteren en Kelly Lindssen, bepakt en beladen met ingezamelde bruikbare spullen voor de armoedige kinderen in Liberia.

Ook komt de opbrengst van de kerstviering op de Brede school ten goede van Liberia. Dozen en zakken vol speelgoed en kleding werden afgeleverd. Enkele weken geleden heeft de schoolleiding aan de kinderen gevraagd om thuis eens te kijken en overleggen wat ze niet meer gebruikten.

Deze spullen zijn meegebracht en werden overhandigd aan Belinda en René Heupink die er de kinderen in Liberia weer blij mee maken. Een zelfde actie is uitgevoerd door de kinderen van de Verrekijker in Losser.

Mainstreet

Mainstreet is het winkeltje van Belinda en René Heupink die daar tweedehands spullen verkopen. De opbrengst wordt besteed aan nuttige dingen in Liberia, waar het voor de mensen en kinderen nog altijd armoede troef is. De mensen daar zijn geweldig blij met deze acties.

René vertrekt 15 februari weer naar Liberia om daar zijn werkzaamheden voort te zetten. De laatste keer dat hij er geweest is heeft hij met hulp van de lokale bevolking en leerlingen van de school een verdieping van 688 m2 op het bestaande, ook door hem gebouwde ziekenhuis geplaatst. De familie Heupink heeft al van alles op het medisch gebied naar Liberia gebracht en zal dat ook nog lang blijven doen.

Kinderen helpen kinderen

afbeelding van Peter Langela

Door: Peter Langela

Peter Langela (1962) is nieuwsredacteur en bestuurslid van Hallo Losser en van RTV-Losser. Hij is ondernemer en werkt daarnaast voor  als start-up coach voor Novel-T en EIT Digital. Peter is actief op Twitter, Instagram en LinkedIn.