Nieuws

De kleinste supermarkt van Losser

De Grutter voorziet in een behoefte. De bewoners zijn op leeftijd en soms niet meer goed ter been. Nu de PLUS bij de Oude Toren is verdwenen, moeten de bewoners veel verder om een supermarkt te bezoeken. Postzegels en ansichtkaarten zijn ook voorhanden. En er wordt de lekkerste harde metworst verkocht, waar klanten van heinde en verre voor komen. Jolanda is erg tevreden met haar winkeltje. De winkel is elke morgen van 09.00 tot 12.00 uur geopend, behalve op zondag. Twee personen staan dan in de bediening, een vrijwilliger en een beroepskracht van Sint Maarten.

10 jaar als vrijwilliger

“Ik ben de projectleider van de kleinste en gezelligste supermarkt van Losser.” zegt Jolanda van der Genugten. “Ik werk al bijna 10 jaar als vrijwilliger in Oldenhove/Maartenstede. Ik werk in het restaurant en ik ben nu ook ongeveer 5 jaar werkzaam in de Grutter, zoals wij de winkel noemen. Ik werd 10 jaar geleden, toen ik op de markt aan het winkelen was, door de toenmalige projectleider gevraagdom vrijwilliger te worden. Ik ben daar over na gaan denken en heb uiteindelijk toegezegd om het te doen. Omdat ik mijn modezaak op de Brink in Losser van de hand had gedaan, had ik wel wat tijd om vrijwilligerswerk te doen.

Het is heel leuk werk. Ik houd van contact met mensen. Ik maak me graag nuttig. Het is een misverstand dat de prijzen in onze winkel hoger zijn dan in de gewone supermarkt. Wij maken geen winst. En als iemand iets nodig is dat op dat moment niet voorhanden is, halen we dat uit de supermarkt elders in het dorp. Ik regel de roosters voor de bezetting van de Grutter en vier keer per jaar heb ik werkoverleg ben de winkelbedienden.

Naast dit werk doe ik nog meer vrijwilligerswerk. Ik verricht werk voor PAX Kinderhulp. Samen met andere vrijwilligers begeleid ik vakantiekinderen uit Berlijn die hier vakantievieren omdat de omstandigheden er naar zijn dat de ouders van die kinderen niet in staat zijn een vakantie voor hun kind te kunnen bekostigen. Ik zit als vrijwilliger ook nog in de kantinecommissie van het handbal en assisteer bij de training en ben begeleidster in het team van mijn dochter. Verder ben ik druk met de begeleiding van mijn kinderen en met het judo.”

Belangstelling

Mocht je belangstelling hebben om vrijwilligerswerk te gaan doen of een project te gaan leiden, neem dan contact op met Nienke Koedam de voorzitster van UVV Losser. nienkekoedam@hetnet.nl telefoon 053 5388436.

 

 

afbeelding van Sietse Smit

Door: Sietse Smit

Redacteur, schrijver en regisseur.