Nieuws

KVV Losser : Bij jeugd staat plezier en ontwikkeling voorop

Wanneer je kinderen vraagt wat ze leuk vinden aan voetbal dan zeggen ze: doelpunten scoren, veel aan de bal zijn en samen spelen en plezier maken

 

Spelplezier

Ook bij KVV Losser wordt ervaren dat de jeugd door in teamverband te sporten zichzelf goed kan ontwikkelen. Ruim 400 kinderen, jongens en meisjes, in de leeftijd van 6 tot 19 jaar voetballen er wekelijks. Er wordt specifiek op gelet wat kinderen op een bepaalde leeftijd kunnen, waarbij het verhogen van het spelplezier en de optimale ontwikkeling van de jeugdspelers centraal staan.

Volgens KVV Losser onderscheiden ze zich van andere voetbalverenigingen :

  • De jeugd minimaal twee keer per week kan trainen en een wedstrijd mag spelen. Hierbij zijn de trainingen specifiek gericht op de leeftijd en ontwikkeling van de speler. De trainers worden hierbij ondersteund door VTON, een digitale database met trainingen op verschillende niveaus, die voor iedere leeftijd en elk niveau een jaarprogramma kan samenstellen.
  • Alle teams hebben een eigen trainer en een leider.
  • De jongste jeugd krijgt training volgens een circuitmodel waarbij zij bij verschillende trainers verschillende oefeningen moeten afwerken.
  • De accommodatie en het materiaal zijn tip-top in orde.
  • Een actieve Jeugd Activiteiten Commissie organiseert leuke, spannende en sportieve activiteiten voor de jeugd.

Mini-league

Ook de allerjongste jongens en meisjes (vanaf 5 jaar) zijn van harte welkom. Zij trainen en spelen bij KVV Losser in de Mini-league, in bekende teams bijvoorbeeld: Ajax, FC Barcelona, AS Roma etc.

De training van deze mini’s is op vrijdagavond van 18.15 uur – 19.15 uur.

Kom gerust langs en laat uw kind gewoon meespelen. Je bent van harte welkom op ons sportpark Brilmansdennen!

afbeelding van Theo Kip

Door: Theo Kip

Woon sinds 1982 in Losser. Verzorg voor Hallo Losser "Sport en Hobby" en Duurzaamheid / Energietransitie.