Nieuws

Op het laatste moment toch een kerstboom in Losser

“Het zal toch niet waar zijn.” dacht Harrie Bloemen(Platform Losser) toen hij voor het gemeentehuis langs reed. “Hoe kunnen we in Losser kerst vieren zonder kerstboom?” In het verleden werd de kerstboom voor het gemeentehuis verzorgd door de gemeente.

Kerstboom kost te veel geld

Enkele jaren geleden is de gemeente hiermee gestopt omdat het te veel geld zou kosten. Ook toen is door Harrie actie ondernomen en werd er alsnog een kerstboom geplaatst. Het CML(Centrum Management Losser) heeft de taak op zich genomen, nu de gemeente is afgehaakt, om voor de kerstboom te zorgen. Helaas is er door discommunicatie binnen het CML iets misgelopen en kwam de kerstboom weer in de verdrukking.

Harrie Bloemen

Harrie is in de boom geklommen en heeft met dank aan KPJ vrijwilligers, HPL Geluids- en Lichttechniek, Elektrobedrijf Speerstra weten te organiseren dat de boom op zaterdagmorgen 17 december alsnog geplaatst is voor het gemeentehuis. Omdat op het laatste moment bleek dat de kerstverlichting zoek was, is Jos Wolters van tuincentrum Wolters ingeschakeld. Nu straalt de boom in alle glorie. Het CML staat garant voor de kosten

Kroningsdeksel

Toen de kerstboom geplaatst zou worden deed zich een klein probleempje voor. Het gat waar de kerstboom in geplaatst zou worden, is afgesloten met het zogenaamde kroningsdeksel. Hierop staat een afbeelding van het koninklijk paar en het jaartal 2013. Dit deksel was vast gelast omdat het al op veel plaatsen in Nederland is gestolen. Het schijnt een collectors item te zijn. Nadat de slijptol zijn werk had gedaan was ook dit probleem van de baan.

afbeelding van Sietse Smit

Door: Sietse Smit

Redacteur, schrijver en regisseur.