Nieuws

Ledenvergadering LP&KV

Zondagmorgen 21 oktober vond de ledenvergadering van de Losserse Pluimvee en Konijnenvereniging (LP&KV) plaats bij café Heijdemann in Losser. De voorzitter, Gerrit Wunderink, opende de vergadering en zei onder andere dat wanneer bij volgende vergaderingen het aantal bestuursleden hoger zou zijn als het aantal leden, men het ernstig in overweging zou nemen om een dergelijke vergadering in een kleinere ruimte te organiseren. Deze keer hebben acht leden aan de vergadering deelgenomen.

Terugloop

Het is een jaren geleden ingezette tendens dat het ledenaantal bij pluimvee verenigingen in het hele land terugloopt. Het gevolg is onder andere dat er ook minder dieren worden ingezonden naar tentoonstellingen. Een kwalijke zaak want leden zorgen voor de instandhouding van bepaalde dierenrassen.

Clubtentoonstelling

Op de agenda stond de bespreking van de clubtentoonstelling van LP&KV op 24 en 25 november bij café Heijdemann. Op de organisatie vlekkeloos te laten verlopen werden leden aangezocht zich op te geven voor de verschillende werkzaamheden zoals het beschermen van de vloer en wanden, de opbouw van de kooien, het zorgen voor voer, stro en hooi, het voeren van de dieren en het vervoer van de materialen. Voldoende mensen gaven zich op om de gevraagde hand- en spandiensten te kunnen uitvoeren.

ONETO

De organisatie van de ONETO tentoonstelling in 2017 is niet naar tevredenheid van de helpers verlopen. Er waren te weinig mensen en de werkzaamheden kwamen op enkele personen terecht. Toch vraagt de ONETO weer aan mensen om te helpen met de op- en afbouw van de tentoonstelling. Hier was weinig animo voor ander de leden van de LP&KV. De ONETO tentoonstelling wordt gehouden van 7 tot en met 9 december in Hangar 11 op het vliegveld Twente.

Onduidelijkheid over inentingen

Uit de vergadering kwam de vraag wat nu in feite een vereiste is voor het enten van dieren. (Niet geënte dieren mogen niet deelnemen aan tentoonstellingen. Opmerking redactie.) Mensen hebben soms problemen met het enten. Moet de entstof via het water, druppels in het oog, injecteren of via verneveling toegediend te worden. Een combinatie kan ook. Soms is de entstof te zwaar voor de dieren en overlijden ze of worden onvruchtbaar. Het bestuur heeft de vergadering toegezegd dit uit te zoeken.

 

afbeelding van Sietse Smit

Door: Sietse Smit

Redacteur, schrijver en regisseur.