Nieuws

Liesbeth Dales neemt afscheid

Directeur Liesbeth Dales(65) neemt afscheid van basisschool De Saller in Losser. Woensdag 18 juli aan het eind van de middag was er een receptie in de school. Vele ouders, kinderen, ex-scholieren oud papier vaders en moeder, leden en oud-leden van de oudercommissie. Onderwijzers en oud onderwijzers namen de gelegenheid om afscheid van haar te nemen.

De Springplank

In 1974 begon ze als leerkracht op de openbare school “De Springplank ”in Losser aan de Braakstraat. In 1987 werd ze directeur van deze school. De Springplank werd afgebroken en men verhuisde naar de Saller, een school met dezelfde naam als de wijk.

Consent

De Saller is aangesloten bij Consent. Stichting Consent beheert alle openbare basisscholen in de gemeenten Enschede, Oldenzaal, Losser en Dinkelland. Dit zijn 32 veelkleurige scholen voor (speciaal) basisonderwijs met een eigen lokale kleur en daarbinnen een gecertificeerd aanbod van Montessori-, Dalton-, Freinet- en Jenaplanonderwijs, een Steve JobsSchool en een Internationale school. Zo is er voor ieder kind en iedere ouder een ruime keus voor Openbaar Onderwijs naar eigen wens. Ruim 7200 leerlingen volgen onderwijs op één van onze scholen, als basis voor een goede toekomst. Alfons Timmerhuis, lid CvB sprak Liesbeth toe en noemde onder andere haar sterke drang naar samenwerking met haar collega’s. Een beslissing werd pas dan genomen als die besproken was in het team.

Liesbeth

Liesbeth sprak de aanwezigen toe en verzekerde hen dat ze zich beslist niet zal gaan vervelen. Hobby’s in overvloed. Sport muziek en reizen. Samen met haar partner zal ze er met de camper op uittrekken. Liesbeth wordt opgevolgd door locatieleider Peter Blaauwbroek. Zij overhandigde hem de voorzittershamer die zij bij haar aanstelling als directeur in ontvangst mocht nemen van de vorige directeur. Liesbeth heeft zich in haar loopbaan altijd sterk gemaakt, voor het behoud van creatief onderwijs. „Taal en rekenen is belangrijk, dat is op elke school zo. Maar daarnaast is het ook heel belangrijk dat er aandacht wordt besteed aan de creatieve vakken, zoals muziek, dans of sport.” 

 

 

 

 

afbeelding van Sietse Smit

Door: Sietse Smit

Redacteur, schrijver en regisseur.