Nieuws

Loopgroep de Road Runners van AV-Iphitos uit Losser voorzien van schoenen

Het ketelhuis steunde "speciale" lopers.

Woensdag 18 november was een spannende avond voor de leden van de loopgroep AV Iphitos. De deelnemers kregen deze avond eindelijk eigen schoenen aangemeten. 

De tien deelnemers, allemaal met een geestelijke beperking, trainen elke donderdagavond om steeds verder en harder te kunnen hardlopen. Tot op heden gebeurde dit nog op oude gekregen schoenen. De kringloop ‘Het Ketelhuis’ uit Losser heeft als doelstelling lokale goede doelen te steunen en heeft de Road Runners de mogelijkheid gegeven nieuwe schoenen te kunnen aanschaffen. 

Speciaal hiervoor opende ‘Running Center’ in Enschede afgelopen woensdagavond de deuren. Onder begeleiding van vrijwilligers kregen alle deelnemers schoenen aangemeten waarop ze goed en verantwoord kunnen lopen. Hierdoor is de kans op blessures aanzienlijk verminderd. Daarnaast hebben alle deelnemers een reflectiehesje ontvangen, zodat ze ook in het donker veilig kunnen hardlopen. Huub en Aly van Langen, de eigenaars van Running Center, hebben daarnaast aanvullende ontbrekende kleding gesponsord.  

Alle deelnemers gingen heel trots en blij naar huis, uiteraard met de nieuwe schoenen aan!

De Road Runners trainen elke donderdagavond van 18:30 tot 19:30 bij AV Iphitos in Losser op de atletiekbaan. Bent u nieuwsgierig geworden naar deze groep of zou je ook willen hardlopen onder professionele begeleiding? Kijk dan op website www.AV-iphitos.nl. 

 

afbeelding van Jack Scholtens

Door: Jack Scholtens

Jack Scholtens is werkzaam in verzorgingshuis Maartens-Stede in Losser en is bestuurslid van de Historische Kring Losser.