Nieuws

Lossenaren actief in verenigingsleven maar bewegen minder

Gisteren ontving wethouder Joop Hassink de factsheet over sport in de gemeente Losser uit handen van Hack Goettsch, directeur Sportservice Overijssel.

In de factsheet zijn feiten en statistieken opgenomen met betrekking tot sport in Overijssel en Losser. Een opvalende conclusie plaatste de sportwethouder op Facebook: "in Losser zijn zowel bij jongeren als ouderen meer personen lid zijn van een sportvereniging dan gemiddeld in de overige Overijsselse gemeenten. Daartegenover staat dat men in Losser dagelijks minder beweegt dan het gemiddelde in Overijssel".

In de leeftijdscategorie 4- tot en met 17-jarigen ligt de regelmatige sportdeelname op 69%. Voor de groep 18- tot en met 75-jarigen is dit 69%.

Lossenaren actief in verenigingsleven maar bewegen minder

 

Sportservice Overijssel is het provinciale servicepunt voor sport en bewegen. Samen met vele partners werken zij continu aan de randvoorwaarden voor een zo optimaal mogelijk sportklimaat in Overijssel met als doel zoveel mogelijk inwoners de kans te geven om (blijvend) te sporten en te bewegen. Het accent ligt daarbij vooral op de breedtesport.

Overgewicht.

Sportservice Overijssel onderzocht in opdracht van de provincie en 16 gemeenten het sport- en beweeggedrag en de leefstijl onder jeugd en volwassenen. Hierbij viel op dat Losser hoort bij de gemeenten waar het percentage mensen met overgewicht (matig en ernstig overgewicht) tot de hoogste van de provincie Overijssel behoort.  In de gemeenten Almelo, Losser, Oldenzaal, Steenwijkerland en Twenterand ligt dit percentage hoger dan in de gemeenten Hellendoorn, Kampen, Raalte en Zwolle. Hier hebben de meeste inwoners een gezond gewicht.

Het rapport "Rapport Fit en Gezond in Overijssel 2014" is hier als download beschikbaar.

 

afbeelding van Peter Langela

Door: Peter Langela

Peter Langela (1962) is nieuwsredacteur en bestuurslid van Hallo Losser en van RTV-Losser. Hij is ondernemer en werkt daarnaast voor  als start-up coach voor Novel-T en EIT Digital. Peter is actief op Twitter, Instagram en LinkedIn.